Glavni / Upala grla

Sirupi za kašalj: raznolikost, pregled najboljih lijekova

Upala grla

Kašalj - čest simptom, javlja se u djece različite dobi. To može biti virusna, bakterijska ili alergijska priroda kao da je suho ili mokro, ili sadašnji razdoblja pojavljuju kontinuirano. Djeluje od kašlja mnogo naporne dijete, pa je izgled takav dosadan simptoma roditelji kupuju dječje kašalj sirupi koji dobar ukus jednostavan za korištenje.

Kako bi terapija kašljem mogla donijeti dobre rezultate, liječenje bi trebalo početi od prvog dana, a trebao bi biti sveobuhvatan i proveden nakon savjetovanja s liječnikom.

Farmakološka industrija nudi širok raspon preparata za kašalj koji su proizvedeni od strane različitih proizvođača, imaju različitu kompoziciju, cijenu i mehanizam djelovanja. Odabir treba približiti sa svima odgovornosti - proučiti upute za lijek, konzultirajte pedijatar ili pulmonologist.

nekretnine

Pri propisivanju sirutka kašlja djetetu, liječnik mora odrediti uzrok kašlja, samo onda možete pričekati pozitivan rezultat liječenja.

Svojstva danog pripravka izravno ovise o sastavu sirupa:

 • ukloniti oticanje u sluznici dišnog trakta;
 • suzbijanje napada kašlja;
 • vratiti normalno disanje;
 • imunostimulirajuće djelovanje;
 • osloboditi bronhospazam;
 • evakuirati ispljuvak iz dišnog sustava;
 • razrijeđena sluz.

Većina sirupi imaju jak antibakterijski, bronhosekretoliticheskim, protuupalno, antialergijsko djelovanje, ali s obzirom na klasifikaciju i sirupa sorta, prije korištenja ih treba ispitati instrukcije čitati iz svojstava i kontraindikacije za upotrebu.

Načelo rada

Terapeutski učinak sirupa kašlja ovisi o sastavu lijeka. U suhom, bolesnom, histeričan kašalj, kada bronhijalna sluz je premala ili je to viskozna, liječnik propisuje lijekove koji smanjuju iritaciju grla receptora, dušniku i bronhima, odnosno potiskuje centar kašalj u mozgu.

Kada je kašalj suh, teško je sputumiti u dišnim putevima, potrebno je ne potisnuti refleks kašlja, već pomoći da se kašalj postigne produktivno (mokro). Kada se koriste mokri lijekovi koji olakšavaju razrjeđivanje i razvod sluznice iz dišnog trakta.

U terapiji se mogu koristiti sljedeće vrste lijekova, od kojih svaka ima određeni mehanizam djelovanja.

Antitusike. Sirupi za djecu s kašlja djelovanjem omogućuje da se zaustavi napade suhog kašlja, smanjiti iritaciju u gornjim dišnim putovima, potiskuju kašalj refleks, da spasi dijete od napadaje suhog, naporne i opsesivno kašlja. Dječji sirup iz suhog kašlja kategorički je zabranjen kombinirati s drugim sličnim lijekovima.

Mukolitičkih. Ostavite da se razrijedite iskašite, nanesite suhim kašljem i teško ga ispljunite. Prijam mucolitija omogućuje razrjeđivanje viskoznog sluzi, kako bi je postalo više tekućine koje će organizmu olakšati zaključivanje ili uklanjanje izvana.

Izlječivači (mukokinetika). Lijekovi koji povećavaju količinu iskašljaja, poboljšavaju motoričku aktivnost epitela bronha. Takvi sirupi se koriste u liječenju mokrog kašlja. Zabranjeno je uzimanje sredstava za iskašljavanje i antitusiva, budući da takva interakcija može dovesti do bronhospazma.

U kombinaciji. Sirupi imaju mogućnost utjecati na obje kašalj receptore (inhibira njihovu aktivnost i smanjiti kašalj napadaje) i sluzi, čineći neproduktivni kašalj produktivan.

Kašalj sirupa za djecu, osim njihovog terapeutskog učinka, ima drugačiji sastav. Posebno popularni među roditeljima su biljni pripravci, koji se dobro podnose, uz minimalne kontraindikacije.

svjedočenje

Posebno bolan i neugodan je suhi (neproduktivni) kašalj, izgled koji uvelike iscrpljuje dijete i ponekad uzrokuje povraćanje. Kada se pojavi suhi kašalj, glavni zadatak je učiniti ga vlažnim (produktivnim), što će uvelike ubrzati proces oporavka i smanjuje rizik od komplikacija.

Kašalj kod djece najčešće je simptom bolesti gornjih ili donjih dišnih puteva. Može se pojaviti protiv virusne, bakterijske infekcije ili smrti djeteta nakon kontakta s alergenom.

Mogući uzroci kašlja:

Bilo koji od ovih bolesti zahtijeva integrirani pristup liječenju, tako da uz primanje sirup za ublažavanje suhe ili mokre kašalj, morate poduzeti druge sustavne i simptomatske lijekove propisane od strane liječnika individualno za svako dijete prema svojoj dobi, dijagnosticira, osobitosti organizma.

kontraindikacije

Svaki sirup kašlja ima svoje kontraindikacije, koje morate znati prije uzimanja lijeka. Minimalna ograničenja za unos sirupa prisutna su u biljnim pripravcima. Širi popis kontraindikacija ima sintetičke ili kombinirane sirupe.

U uputama za ovaj ili onaj lijek, koji su namijenjeni liječenju kašlja kod djece, možete zadovoljiti sljedeće kontraindikacije:

 • Preosjetljivost na pripravak.
 • Dijabetes melitus.
 • Pojedinačna netolerancija.
 • Nedostatak laktaze.

Popis kontraindikacija je mali, ali ipak, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike dječjeg organizma, sirup protiv kašljanja treba dati djetetu samo nakon savjetovanja s pedijatrom.

vrsta

Sirupi za dječje kašalj u sastavu mogu sadržavati i ljekovito bilje i sintetske sastojke ili imaju kombinirani sastav.

povrće

Temelj ljekovitog bilja. Kao aktivna tvar, takve biljke kao althae, timijan, plantain, bršljan, korijen laktoze i drugi mogu djelovati. Oni imaju dobru podnošljivost, ugodan okus, imaju izražen terapeutski učinak bez štete djetetovom tijelu. Jedina iznimka od unosa takvih sirupa može biti povećana osjetljivost na pripravak.

sintetski

Lijekovi koji sadrže kemijske sastojke, s izraženim antiinflamatornim, antispazmatičnim i ekspektoranskim djelovanjem. Njihov prijem omogućuje vam spasiti dijete od suhog, nametljivog i bolnog kašlja, ublažiti grčenje bronha, poboljšati odstranjivanje bronhijalne sekrecije. Djelujuće komponente takvih lijekova mogu djelovati kodein, ambroksol, bromheksin, salbutanol, guaifenezin i druge komponente. Unos takvih sirupa zahtijeva oprez, kao i strogo pridržavanje doziranja.

kombinirana

Kašaljni sirupi koji pripadaju kombiniranim pripravcima sadrže i sintetičke komponente i ljekovite biljke. Prijam takvih lijekova omogućit će zaustavljanje simptoma, povećanje iscjedka, čime se ubrzava razdoblje oporavka malog pacijenta.

Uz aktivne tvari koje čine sirup za djecu, bilo koji od pripravaka sadrži pomoćne komponente koje poboljšavaju djelovanje lijeka, daju ugodan okus i miris. Općenito, sirupi sadrže boje hrane i okuse, pa ako je dijete alergično na takve sastojke, morate odbiti uzimati ih.

Pregled priprema

Svi lijekovi koji se koriste za liječenje kašlja, razlikuju se ne samo u njihovom sastavu, već iu terapijskim djelovanjima, indikacijama i kontraindikacijama. U praksi, pedijatri u svojim malim pacijentima najčešće propisuju sljedeće lijekove u obliku sirupa.

Suhim kašljem

Overslept. Moccolitički lijek baziran na biljnim komponentama - bršljanom lišća. Koristi se za terapiju suhog i vlažnog kašlja različite etiologije i intenziteta. Doza lijeka, kao i trajanje njegove primjene, određuje liječnik pojedinačno za svako dijete.

Ambroksol. Djelotvoran lijek za liječenje kašlja, čija upotreba omogućuje razrjeđivanje sputuma, čišćenje bronha iz akumulirane sluzi. Strukturni analozi lijeka su Lazolvan, Ambrobene.

Glikodin. Sirup za uklanjanje neproizvodnog kašlja. Često se koristi u liječenju akutnih respiratornih infekcija, s bronhitisa. Lijek ima antitusivne i mucolitičke učinke, povećava izlučivanje bronha. Može se propisati djeci iz prve godine života.

Bronholitin. Antitusivna i bronhodilatatorska priprema bazirana na ephedrin hidrokloridu, glaucin hidrobromid. Korištenje lijeka omogućuje vam ublažavanje grčenja bronha tijekom začepljenja, suzbijanje kašlja. Lijek se često koristi u terapiji bronhijalne astme, bronhijalne opstrukcije, upale pluća.

Herbion s plantainom. Sirup, koji se koristi za suhi kašalj, ima biljni sastav, široko se koristi za liječenje bronhopulmonalnih bolesti kod djece. Herbion pripada kombiniranim fitoproizvodima, ima bakteriostatsku aktivnost protiv velikog broja patogenih bakterija. Preporučujemo za djecu od 2 godine.

Sinekod. Aktivna komponenta lijeka je butamirat, koji ima sposobnost suzbijanja centra kašlja u mozgu, kako bi se smanjila sposobnost stvaranja impulsa odgovornih za kašljanje. Lijek se može koristiti u liječenju kašlja različitih intenziteta. Lijek ima učinak bronhodiliranja, ublažava grčenje bronha. Većina liječnika to propisuje suhim kašljem ili bronhijalnom opstrukcijom.

Mokrim kašljem

Linkus. Sastav sadrži nekoliko biljaka koje zajedno imaju izražen protuupalni, antispazmodijski i nadomjesni učinak. Korištenje lijeka omogućuje vam lakše uklanjanje bronha iz iskašljaja.

Althey sirup. Ekspedatant koji čisti dišni put sluzi. Sirup stimulira bronhosekretiju, uklanja bolni kašalj, može se koristiti za bilo koju akutnu i kroničnu bolest dišnog sustava. Koristi se od rođenja.

Ascoril. Kombinirani sirup na bazi salbutamola, guaifenesina i bromheksina, koji se široko koristi za liječenje bronhopulmonalnih bolesti različitih etiologija. Lijek vam omogućuje opuštanje bronha, razrjeđivanje i lako uklanjanje sluzi. Posebno je djelotvoran u liječenju patologija uz spazanje bronha ili dugotrajnog kašlja.

Liječnica mama. Višekomponentna simptomatska priprema biljnog porijekla, namijenjena za liječenje bolesti bronhopulmonalnog sustava. Korištenje sirupa može poboljšati ispuštanje ispljuvka, kao i produktivnost kašlja.

Koji sirupi su pogodni za djecu od 0 do 3 godine

Prijam bilo kojeg lijeka trebao bi se provesti uzimajući u obzir dob od djeteta. Posebna se pažnja treba posvetiti propisivanju lijekova za djecu mlađu od jedne godine života, kao i ako dijete pati od alergijskih bolesti.

Proizvođači sirupa kašlja nude nekoliko lijekova koji se mogu koristiti od prvih dana života djeteta, ali ipak odabir lijeka uvijek ostaje za liječnika koji može odabrati dozu, tijek liječenja i dati roditeljima korisne preporuke. U nastavku razmatramo nekoliko lijekova za liječenje kašlja prema dobi:

 • Od prvih dana života - Prospan, Ambroxol, Gedelix.
 • Od 3 mjeseca - korijen Solodki, Flavomed.
 • Od 6 mjeseci - Linkas, Ambrobene.
 • Od godine - Glikodin, Lazolvan, Alteika.
 • Od 2 godine - Herbion, Ascoril.
 • Od 3 godine - Liječnica mama, Pertussin, Sinekod.

Upute i doza

Bilo koji od sirupa koji se koristi za liječenje kašlja ima upute za uporabu, koja sadrži informacije o dozama, trajanje unosa. Gotovo svi pripremi zajedno s bocom sadrže mjernu žlicu ili špricu s kojom možete mjeriti potrebnu količinu sirupa.

 • Od 0 do 2 godine - 2, 5 ml 2 puta dnevno.
 • Od 2 do 5 godina - 2,5 ml 3 puta dnevno.
 • Djeca starija od 5 godina - 5 ml tri puta dnevno.

Liječenje suhog ili mokrog kašlja sa sirupom može trajati od 5 do 7 dana. Terapijski tečaj određuje liječnik i izravno ovisi o dijagnozi.

Preporuke za roditelje:

 • Pri odabiru sirupa morate uzeti u obzir dob djeteta, vrstu kašlja, obilježja djetetova tijela.
 • Da bi se postigao maksimalni terapeutski učinak, roditelji trebaju stupiti u vezu s pedijatrom, a ne samo propisati lijekove.
 • Strogo poštujte preporučenu dozu bilo kojeg sirupa.
 • Isključite samo-lijekove ili nekontrolirano korištenje bilo kojeg lijeka.
 • Zabranjeno je kombinirati 2 ili više lijekova.

Sirupi za liječenje kašlja kod djece ukazuju na simptomatske lijekove, pa ako dijete ima druge simptome, liječenje bi trebalo provesti u kompleksu i pod jednim pacijentom pedijatra. Samo liječnik, nakon pregleda djeteta i dobivanja rezultata ispitivanja, moći će utvrditi uzrok kašlja, napraviti ispravnu dijagnozu, propisati odgovarajuću terapiju.

Autor: Maryana Zyatik, liječnica,
posebno za mama66.ru

Najbolji sirupi za kašljanje za djecu

Kada dijete pati od nasilnog kašlja koji dnevno i noću utječe na nju, svaka mu majka želi ga izliječiti što je brže moguće. Jedan od najčešće korištenih lijekova za kašljanje kod djece su sirupi. Većina ih bebe piju s užitkom, bez odricanja od lijekova. Ali da je sirup pomogao i kašalj ostao u prošlosti, važno je odabrati pravi lijek.

Značajke

 • Lijekovi u obliku sirupa prikladni su za doziranje. U pravilu, oni se prodaju zajedno s mjernom žlicom, a ponekad i mjernu posudu pričvrsti se na lijek.
 • One su gotove mješavine koje se ne moraju pripremiti ni na koji način, ali se mogu odmah dati djetetu.
 • Jedna od glavnih prednosti takvih pripravaka je njihov ugodan slatki okus.
 • Takvi lijekovi predstavljaju veliki asortiman i različite cjenovne kategorije.
 • Kako bi konzistentnost lijeka bila stabilna, sirupu se dodaju posebne kemikalije.
 • Postoje sirupi bez dodavanja šećera, ali mogu sadržavati zamjene šećera.

Načelo rada

Ovisno o utjecaju komponenti sirupa na dječje tijelo, razlikuju se:

 1. Antitusike. Njihovo djelovanje je inhibicija refleksnog kašlja koji utječe na mozak.
 2. Expectorants. Takva sredstva stimuliraju proizvodnju sluzi u respiratornom traktu i poboljšavaju njegovo kašljanje.
 3. Mukolitičkih. Takvi lijekovi smanjuju viskoznost sluzi.
 4. Antihistaminici. Oni smanjuju manifestacije alergija pa su propisani za alergijske oblike kašlja.

Upozorenja za uporabu

Sirupi su propisani za kašljanje, što je simptom:

 • ARVI ili upalne bolesti dišnog sustava (traheitis, laringitis, bronhitis i drugi).
 • Bronhijalna astma i alergijske reakcije manifestiraju kašalj.

Sirup, koji pomaže u liječenju kašlja brže, ovisno o njegovom sastavu predstavlja takve mogućnosti:

 • Sirup biljnog podrijetla. U srcu takvog pripravka sadrže biljne sirovine koje imaju svojstva koja utječu na kašalj, na primjer, marshmallow, bršljan, timijan, liker ili plantain.
 • Sintetički sirup. Ovaj lijek sadrži kemijske spojeve koji učinkovito djeluju na kašalj.
 • U kombinaciji. U medicini ove vrste, biljne komponente se nadopunjuju sintetskim komponentama.

U programu "Galileo" možete naučiti kako biljke uključene u sirup pomažu kod kašljanja i kako odrediti prirodni sastav sirupa ili umjetnog.

Pregled priprema

Suhim kašljem

Ako je kašalj vrlo bolan za dijete, liječnik može propisati lijekove protiv grčeva, a ako ima alergijsku prirodu, propisani su sirupi antihistaminskih lijekova. Među antitusivnim lijekovima sa suhim kašljem najpopularniji:

ime

Značajke lijeka i njegove uporabe

Antitusni sirup, koji utječe na centar kašlja.

U srcu ovog lijeka je butamat.

Imenovani od 3 godine starosti.

Homeopatski sirup s nekoliko aktivnih tvari.

Preporuča se liječenje djece starijih od 2 godine, jer uključuje etanol.

Sirup s bronhoksidnim, antihistaminskim i protuupalnim učinkom.

Izdava se djeci starijima od 2 godine.

Sirup s antitusivnim učinkom, tlačenje kašlja.

Aktivna tvar lijeka je okseladin.

Propisan je za djecu mase više od 15 kg.

Nije preporučljivo trajati dulje od 3 uzastopna dana.

Antitusivni sirup koji sadrži butamat.

Utječe na centar za kašljanje u mozgu.

Imenovani od 3 godine starosti.

Antihistaminski sirup, koji je propisan za alergijski kašalj.

Aktivna tvar je desloratadin.

Odobrena je za upotrebu kod djece starije od godinu dana.

Višekomponentni antitusivni lijek koji sadrži kodein, termopsis, licoricu i natrijev bikarbonat.

Kašalj sirupa za djecu

Kašljanje djeteta može izazvati ogroman broj razloga. Roditelji su uvijek jako zabrinuti zbog ove manifestacije obične prehlade, jer su spremni isprobati siruhe za kašalj da bi pomogli mrvicama. Kako bi se pronašli najbolji i najkorisniji način za upotrebu, treba pokušati utvrditi koju bolest uzrokuje simptom. Morate naučiti o najpopularnijim i učinkovitijim modernim pripremama.

Značajke liječenja kašlja kod djece

Simptom proizvodnje sputuma je prirodna reakcija organizma na vanjske podražaje. Normalno je da svaka osoba povremeno kašlja. Ne treba paničariti ako simptom djeteta prije dobi od dvije godine ne uzrokuje tjeskobu, ne ometa spavanje, ne prati groznica, noktiju. Međutim, ako on ne daje bebu normalni san ili jest, je alergijska reakcija ili preostali hladni fenomen, onda hitne mjere moraju biti poduzete.

Suhi kašalj

Razlozi za ovaj simptom su različiti:

 • hladnoća, virus, infekcija;
 • hipotermija;
 • kašalj;
 • refluks (često promatran u dojenčadi do godine);
 • iritacija sluznica vanjskim čimbenicima.

Teško je izliječiti suhi kašalj kod djeteta nego u odrasloj osobi: dijete se manje pomiče i više je u ležećem položaju zbog čega dolazi do stagnacije iskašljaja. Za liječenje bolesti u novorođenčadi iz godine rješava samo one pripreme koje će stručnjak registrirati, a doza koju izračunava umjesto mame. Preporučljivo je upotrijebiti izbjeljivače, jer do dvije godine dojenčadi ne može istjerati sluz, stoga ih svakako kupite sredstvima za ispljenje sputuma. Ipak je potrebno osigurati da tijekom liječenja dojenčad pije dovoljnu količinu tekućine.

mokar

Mokri tip kašlja u dojenčadi je lakše liječiti. Djeca od tri godine hrabro daju sirup od kašlja jeftin i učinkovit s siguran spoj. Grudi su prikladnija biljka, na primjer majka i majka, ali samo nakon savjetovanja s pedijatrom. Pripreme za kašalj s biljnim elementima u sastavu također će pomoći. Tijekom liječenja mora se osigurati da dijete puno pije. Mucolitička sredstva, na primjer, Omnitus, Stoptussin, Travisil, Fluimutsil, ne mogu se kategorizirati.

Razvrstavanje lijekova protiv kašlja

Prema njihovim svojstvima, svi antitusivi lijekovi podijeljeni su u tri skupine:

 • ekspektoranse;
 • mukolitik;
 • kombinirano i središnje djelovanje.

expectorants

Ako je dijete bolesno, mora hitno kupiti lijek za suhi kašalj, na primjer, "Erespal", "Alphabet", "Gelisal". Ovi lijekovi razrjeđuju mucus i pretvaraju neproduktivnu simptom, odakle su djeca jako mučena i loše spavaju. Nakon prijema sputanje postaje manje gusto i viskozno, ostavlja lakše. Izlječivač može biti refleksno djelovanje koje nadražuje sluznicu ili resorptivno sredstvo. Nakon uzimanja resorptivnog lijeka, mucus se oslobađa više.

mukolitici

Suspenzije ove skupine, na primjer, "Mukaltin", "Linkas", "Bronchicum", "Ambrobene", razrijeđene debele i ljepljive sputuma, koje je teško razdvojiti. Takvi lijekovi se ne preporučuju za novorođenče i dojenčad do dvije godine. Mucolitici, na primjer sirup korijena korijena, jednostavno razrjeđuju sluz, ali ne pridonose povećanju njenog volumena, što se ne može reći o ekspektoranima. Treba ih koristiti u bolestima donjih dijelova dišnog trakta. Nikad ih nemojte kombinirati s antitusivnim sredstvima.

Kombinirane i središnje antitusive akcije

Takva kašaljska medicina za djecu treba koristiti vrlo pažljivo, jer sastav može uključivati ​​štetne sastojke. Često se ti lijekovi proizvode s kodeinom, na primjer sirupom ili kapljicama "Sinekod". Prisutnost opasne komponente ogleda se u imenu, a lijekovi djeluju na one segmente mozga koji uzrokuju refleks. Sredstva ove skupine ne samo da blokiraju napade, već i anesteziraju, smiruju. U pravilu, oni se koriste za dojenčad koja toliko kašlja da ne mogu spavati noću, pate od teških napada.

Popis najučinkovitijih sirupa kašlja za djecu

Farmaceutske tvrtke nude sirup kašlja za djecu u širokom rasponu. Najpopularnije kod svih na sluh, ali potrebno je detaljno saznati potrebne informacije, nakon svega to će pomoći majkama i toljagama da uzimaju najbolji sirup od kašlja za djecu ako su bolesni. Važno je uvijek razmišljati o činjenici da je potrebno primijeniti lijekove, jasno slijedeći preporuke liječnika koji se bave liječenjem i pažljivo mjerenje doze. Sirupi i kapi iz kašlja ne bi trebali postati vrsta droga, sve što trebate je umjerenost.

 1. Sastav: 15 ili 30 mg ambroksol hidroklorida u formulaciji od 5 ml.
 2. Indikacije: "Lazolvanski sirup za djecu" pogodan je za starije i dojenčad, koje imaju viskozno iskašljanje. Primijenite u bolesti gornjeg dišnog trakta u akutnoj ili kroničnoj manifestaciji: bronhitis, upalu pluća, astmu, u kojoj sluz loše izlazi. "Lasolvan" jača izlučivanje i razrjeđuje sputum, olakšava proces odvajanja.
 3. Primjena: dojenčad od rođenja do dvije godine propisano je 3 ml lijeka dva puta dnevno, od dvije do šest godina doza je ista, samo tri puta dnevno. Starija djeca trebaju uzeti 5 ml svaka dva do tri puta. Ako je 5 ml 30 mg ambroksol hidroklorida, dozu treba smanjiti za pola.
 4. Cijena: od 195 rubalja.
 1. Sastojci: u skrbi za djecu po 1 ml od 20 mg karbocisteina.
 2. Indikacije: "Dječji fluid" ulaze u djece starijih od dvije godine s akutnim oboljenjima pluća ili bronha, kašlja koji ima teško oporavljati sputum. Preporučeni sastanak u bolestima nazofarinksa, srednjeg uha.
 3. Primjena: djeca mlađa od pet godina preporučuju se 5 ml lijeka dva puta dnevno. Starija djeca trebaju koristiti lijek u istoj količini tri puta tijekom dana.
 4. Cijena: od 280 rubalja.
 1. Sastav: glavni aktivni sastojak sirupa iz suhog kašlja je ekstrakt lancetastog plantaža. Sastav lijeka iz korijena vlažnog korijena.
 2. Indikacije: treba odabrati lijek koji se temelji na simptomima djeteta. Znači s blagotvornim efektom na grlu, ne dopušta poticajima da izazivaju napadaj. Vitamin C u sastavu ima opći učinak jačanja na tijelu. "Herbion" s jaglacem razrjeđuje i uklanja sluz.
 3. Primjena: Herbion od vlažnog kašlja nanijeti tri puta žličicu. Lijek iz neproduktivne tvari se nanosi tri puta u dvije žlice. Oba lijekova treba uzeti s dobrim pićem.
 4. Trošak: s plantaža - od 240 rubalja., Uz jaglac - od 230 rubalja.
 1. Sastojci: glavni aktivni sastojci u sastavu su biljni ekstrakti.
 2. Indikacije: "Alteika" preporučuje se za liječenje dojenčadi s neproduktivnim kašljem. Ekspektorant lijekova, potiče uklanjanje edema i upale, a također smanjuje količinu proizvedenog želučanog soka, tako da ga gornji dišni put ne nadražuje.
 3. Primjena: "Alteika" se preporuča za dojenčad dva puta za 2,5 ml. Dojenčadi mlađe od dvije godine trebaju istu količinu, ali tri puta dnevno. Predškolska djeca primjenjuju 5 ml lijeka 4 puta, a starija djeca 2 male žlice 4-5 puta od jutra do večeri.
 4. Cijena: od 135 rubalja.

Popis djelotvornih sirupa za kašalj djece

Odabir najdjelotvornijeg i maksimalno prirodnog sirupa za kašljanje čini se da su mnogi roditelji prioritet. Ovo mišljenje je malo pogrešno, jer oporavak sirupa utječe samo indirektno, a s naglaskom na infekciju bori se još jedan antivirusni lijek ili antibiotik. Sirkus za kašljanje pomoći će ubrzati ukapljivanje i ispljuvak iz bronha i pluća, ali s posebno bolnim i suhim kašljem zbog sirupa je uklonjen najozbiljniji simptom. Zato je vrijedno ozbiljno i odgovorno pristupiti izboru prikladnog lijeka i ne baviti se samozavaravanjem. Kašalj za kašalj za popis djece možete vidjeti čitajući članak u nastavku.

Kako koristiti sirup tijekom kašnjenja tijekom trudnoće Dr. Mama je naznačeno u ovom članku.

prednosti

Ljekoviti oblik sirupa je vrlo prikladan, jer je smjesa spremna i ostaje samo za precizno mjerenje doze i davanje djeteta. Velika prednost sirupa bit će ugodan okus, djeca su obično vrlo spremna uzimati ovaj lijek, pa čak i tražiti dodatke. Uz to, postoje i nedostatci, koji takvi lijekovi također imaju. Više detalja može se klasificirati kako slijedi.

Pro i kontra sirupa

 • Gotova smjesa koja ne zahtijeva kuhanje.
 • Za održavanje dosljednosti koriste se posebne kemikalije.
 • Slatki okus koji djeca vole.
 • Često, sastav sadrži neprirodne zamjene šećera.
 • Dobra učinkovitost u složenom tretmanu.

Koji sirup od alergijskog kašlja za djecu najbolje se koristi, naveden je u članku.

Ovaj popis se može nastaviti na neodređeno vrijeme, glavna stvar je da svaki roditelj treba razumjeti osnovne teze sebe i ne vjeruju slijepo oglašavane droge koja pomaže TV junaku win-win. Prije kupnje prikladnog lijeka, potrebno je otkriti uzrok kašlja, a tek onda odabrati lijek koji može pridonijeti liječenju ove bolesti.

Videozapis govori o uzrocima kašlja i načinu liječenja:

Uzroci i moguće liječenje

Kašljanje nije neovisna bolest, već samo simptom uzrokovan nizom razloga. Ispravna dijagnoza već je pola puta na putu do brzog oporavka. Ponekad, kako bi porazio kašalj, sirup kašlja može i ne treba ga uzimati, to će biti dovoljno za promjenu nekih čimbenika okoline ili pribjegavanje drugim postupcima, kao što su udisanje ili trljanje.

Kako koristiti i koja je doza sirutka protiv kašlja Erespal za djecu, možete saznati čitajući ovaj članak.

Prema svojoj prirodi, kašalj može biti:

 • alergičan: u ovom slučaju, konvencionalna sredstva bit će nemoćna, treba ukloniti, ako je moguće, alergen i uzeti posebne antihistaminike, što također može biti u obliku sirupa.
 • suho, uzrokovana bakterijskom ili virusnom infekcijom. Suhi kašalj može se manifestirati na samom početku bolesti i treba ga tretirati samo ako ne ide u samu "mokru" pozornicu. Da biste to učinili, koristite lijekove protiv kukuruza koji stimuliraju stvaranje sluznica. Sve više i više sputuma se izlučuje i izlijevaju, brže će se organizam nositi s tom bolesti.
 • mokar kašalj sugerira da proces oporavka napreduje prirodno i glavni zadatak je stvoriti optimalne uvjete za ranu korekciju. Sirup od mokrog kašlja osigurava maksimalno izlučivanje iskašljaja, ali ako uzimate lijekove protiv grčeva, možete pogoršati situaciju. U ovom slučaju, veliki iscjedak iscjedak će dovesti do ozbiljnih problema s blagim i komplikacija bolesti.
 • Kašalj može biti uzrokovana određenom bolesti - hripavac.

Koja je cijena sirutke za kašalj Dr. Mama, možete saznati iz ovog članka.

Očigledno, može postojati nekoliko opcija, a to, ako još ne ide duboko u medicinsku džunglu i ne klasificira moguće kataralne bolesti. Uzroci mogu biti uzrokovani parazitima, kao i jakom prašinom prostorija, na primjer, na poslu. Suhi zrak također može izazvati periodične napade kašlja, pa je tako važno održavati udobnu razinu vlage, osobito ako je obitelj malena.

asortiman

Postoje mnoge varijante sirupa kašlja u ljekarnama, sve se razlikuju po sastavu i principu djelovanja, pa je prilično teško klasificirati ove lijekove. Ako karakteristike uzmu u obzir kategoriju cijena, bit će lakše odlučiti o izboru. Ali princip izbora ostaje isti: svi lijekovi moraju nužno biti propisani od strane liječnika, jer se ponekad čak i slični lijek ne može nositi s uzrokom kašlja zbog malo drugačijeg načela djelovanja.

Koja je cijena sirupa od suhog kašlja Herbion, možete saznati čitajući ovaj članak.

povrće

 • Propan - proizvod biljnog podrijetla, može se koristiti za liječenje djece od rođenja, cijena je od 708 rubalja po boci 200 ml, homeopatski lijek.
 • Herbion plantain za suhi kašalj, cijena od 221 rubalja, 150 ml.
 • Herbion jaglac za mokro kašalj, cijena je od 223 rubalja, 150 ml.
 • Dr. Tys sirup s plantainom: cijena 187 rubalja po 100 ml.
 • Liječnica mama na bilju, cijena je od 145 rubalja, 100 ml.
 • Gedelix sirup, može se koristiti za djecu do godinu dana, sadrži isključivo prirodne sastojke. Cijena je 352 rublja po 100 ml. Vrlo jeftin u omjeru cijene i kvalitete. Ispod veze - upute za Gedelix.
 • Stoppussin phyto - zbirka prirodnih biljnih ekstrakata, 100 ml košta samo 186 rubalja. Ispod veze - uputa s Stoptussinom.
 • Tussamag 200 ml za 206 rubalja.
 • Phytolor je dvokomponentna priprema, cijena po 100 ml je 121 rubalja.

Koja cijena sirupa za kašalj Stodal, možete naučiti iz ovog članka.

Optimalno utječu na kašljanje različitih vrsta sirupa s kombiniranim učinkom. Obično su najmanje dvije komponente, tako da imaju takav učinak na uzroke i simptome kašlja.

Kombinirana akcija

 • Ambrobe, dobar mucalan učinak je zbog aktivne tvari - ambroksola, 100 ml 124 rubalja.
 • Lazolvanski analog jantara, ali s nižom koncentracijom aktivnog sastojka, 100 ml se može kupiti za 266 rubalja.
 • Ambrohexal također ima sličan učinak, 100 ml 112 rubalja.
 • Syringus Ascoril - kombinacija bromheksina, salbutanola i guaifena, često se koristi u liječenju bronhijalne astme. Trošak iznosi 328 rubalja za 200 ml.
 • Cijena Bronchipret od 295 rubalja po 100 ml.
 • Sirup Omnitus 200 ml 158 rubalja.
 • Suprima Broncho širok raspon učinaka, 100 ml od 130 rubalja.
 • Travisil sirup, 100 ml - 180 rubalja.
 • FLUIFORT - aktivna tvar karbocistein, koja ima snažan muktelni učinak, cijena po 100 ml 289 rubalja.
 • Halixol - 100 ml, aktivna tvar ambroksol. Trošak je oko 470 rubalja.
 • Terasil D je trokomponentna priprema s dodatnim antihistaminskim učinkom. Trošak iznosi 261 rubalja po 100 ml.
 • Erespal, fenspirid aktivne tvari, cijena je od 244 rubalja za 150 ml.
 • Libexin Muko je u dječjoj i odraslih doza. Troškovi za 125 ml dječjeg lijeka iznose 312 rubalja, odrasla osoba - 349 rubalja.

Postoje i posebne kategorije lijekova bez šećera. Oni su dizajnirani prvenstveno za osobe s dijabetesom, ali su također odlično za djecu, jer su obično zamjenski šećeri korisniji za organizme u razvoju.

Kako pravilno koristiti sirup kašlja s laringitisom kod djece, možete saznati čitanjem članka.

Nema šećera

 • Linkas, posebna formula bez šećera, 120 ml, cijena - 181 rubalja.
 • Tussamag bez šećera 175 g 222 rubalja.

Za prvu godinu života i stvorili puno kašalj sirupi, ali njihova upotreba zahtijeva strogi medicinski nadzor, tako da ne riskirati zdravlje malog čovjeka, te propisati lijekove samostalno ili na savjet prijatelja.

Koji sirup s laringitisom kod djece treba odabrati i koristiti, navedeno je u članku.

Najsigurnije za liječenje

 • Prospan: može se koristiti za liječenje djece od rođenja, cijena je od 708 rubalja po bocu 200 ml.
 • Linkovi za djecu od šest mjeseci, 90 ml 148 rubalja.
 • Eucabal se također primjenjuje od šest mjeseci, od 100 do 201 rubalja.
 • Sinecode se može koristiti od dva mjeseca, pomaže od suhog kašlja od 200 ml 318 rubalja.
 • Gedelix sirup, može se koristiti za djecu do godinu dana starih, isključivo prirodnih sastojaka, na biljkama. Cijena je 352 rublja po 100 ml.

Mnogi od nas sjećaju se okusa iz djetinjstva: sovjetski kašaljni sirupi se brže i učinkovitije suočavaju sa bilo kojom bolesti. Većina ljudi sada vjeruje u precizno dokazane recepte, pa kupuju jeftine analoge stranih pripravaka.

Koji je sirup s kašljajem u leđima najčešće odabran, naveden je u članku.

Najjeftiniji "sovjetski" sirupi za kašljanje:

 • Altea sirup, 125 ml - 45 rubalja.
 • Pertussin - kombinirani biljni pripravak, 100 ml 26 rubalja.
 • Sirup sladić je jeftin i učinkovit lijek, 100 ml košta samo 45 rubalja.
 • Broncholitin - 125 g 85 rubalja.
 • Bromheksin je dobra pomoć za dobivanje flegma, cijena je oko 124 rubalja po 100 ml.

Koji sirup od lavežnog kašlja kod djece je najučinkovitiji, navodi se u članku.

Očigledno, izbor je doista ogroman i stalno ažuriran sa svim novim lijekovima. Većina njih već imaju analoge, neki su apsolutno jedinstveni. Integrirani pristup u liječenju kašlja bit će pouzdana i odgovorna odluka, u kojoj nema mjesta za nepromišljenu "samoaktivnost". Nemojte zlostavljati i propisati sebi i djeci droge na savjet prijatelja ili slučajnim odabirom iz ljekarne. Kašaljski sirupi također su pripravci za lijekove i sadrže mnoge aktivne sastojke u formulaciji. Ako pogrešno dijagnosticiraju bolest, neće donijeti samo štetu.

Suhi kašalj sirupi za djecu: samo najbolji i učinkovit

Dječji kašalj: sorte i tretman

Po vrsti patogena je alergična i zarazna. Po prirodi i količini sekreta podijeljena je na suhu (neproduktivnu), mokra (produktivnu) i spastičnu. Postoje i lajanje, kašalj.

U tretmanu treba poštivati ​​sljedeća pravila:

 1. Provedite mokro čišćenje i prozračite sobu kako biste očistili i navlažili zrak. Temperatura u sobi bi trebala biti oko 20 stupnjeva.
 2. Pijte puno djeteta. Možete piti bilo koje piće, najvažnije, u toplom obliku, budući da viskoznost sluzi ovisi o gustoći krvi.
 3. Provjerite je li dijete u pokretu. U nedostatku povećane tjelesne temperature možete izaći na svjež zrak za šetnju. Ako imate vrlo malu bebu, pročitajte pravila pješačenja s novorođenčadi zimi. Masaža sputum pomoći će u oporavku sputuma.

Prednosti pripravaka u obliku sirupa

Prednosti uključuju ne samo učinkovitost, već i jednostavnost korištenja. Ugodni su za ukus, pa je liječenje djeteta lakše nego tablete. Za vrlo malu djecu sirupi se koriste zbog nemogućnosti gutanja tabletiranih pripravaka.

Na zasluge sirupa uključuju posebne žlice ili šalice koje dolaze uz pomoć kojih se mjeri doziranje. To uvelike pojednostavljuje proces uzimanja lijeka. Ljekovita otopina ima ugodnu, mekanu teksturu koja ograničava sposobnost gušenja.

Antitusivna droga Lazolvan, pogodna za liječenje bronhopulmonalnih bolesti. Prikladan je za upotrebu, dokazao se kao lijek s visokom učinkovitošću. Lazolvan ima ugodan ukus i pristupačnu cijenu. Karakterizira ga minimalna nuspojava u obliku alergija. Preporučljivo je koristiti s povjerenjem.

kontraindikacije

Pripreme na bazi biljke imaju minimalan broj kontraindikacija, a ne kombinacija ili sintetika. Ako se upotrebljava jedna od sljedećih stavki, lijek se strogo ne preporučuje:

 • insuficijencija laktaze;
 • preosjetljivost na jednu od komponenata agensa;
 • dijabetes melitus (o simptomima dijabetesa kod djece ovdje).

Načelo rada

Djelovanje lijeka lijeka ovisi o aktivnoj tvari. Antitusivni lijekovi su:

 • Mukolitičkih. Koriste se za uklanjanje suhog znojenja, razrjeđivanje debelog iskašljaja u tekućem stanju i uklanjanje iz respiratornog sustava.
 • Antitusike. Oni pomažu uklanjanju napada suhog kašlja, upale, refleksa kašlja i iritacije gornjeg dišnog trakta.
 • Mukokinetiki. Dizajniran za povećanje proizvodnje sluzi, poboljšanje motoričke aktivnosti bronhijalnog epitela. Koristi se za terapiju produktivne persne. Istodobno je zabranjena upotreba antitusivnih i egzotornih lijekova, jer to može uzrokovati bronhospazam.
 • U kombinaciji. Takvi lijekovi imaju kombinirani učinak: suzbijaju djelovanje receptora kašlja i razrijeđene viskozne sluzi u dišnim putevima.

Lijekovi imaju drugačiji sastav (vidi tablicu u nastavku). Preporuča se odabrati sredstvima s biljem, imaju minimalne kontraindikacije i djeca ih dobro podnose.

Kako odabrati lijek prema dobi

Koji sirup dati dijete sa suhim kašljem, što je prikladno za djecu stariju? Lijekovi protiv kašlja imaju dobne granice. Vrijedno je razmotriti pri odabiru lijeka.

Slijedi popis suhih suhih kašlja za djecu u tabličnom obliku prema dobnoj kategoriji.

Količina sirupa za djecu, koju biste izabrali?

Budući da je organizam djece vrlo osjetljiv na različite infekcije, svaki roditelj prije ili kasnije suočava se s problemom kašlja s njegovim djetetom. Kašljanje je uobičajeni simptom ne samo prehlade, već alergijskih bolesti.

Razvoj farmaceutske industrije daje mogućnost velikog izbora u ljekarnama. Istodobno, roditelji imaju veliku iskušenost da kupuju lijek bez konzultacija s liječnikom i liječe sam dijete. U stvari, oglašavanje sirupa od kašlja danas iako oduzima. Nije iznenađujuće da svaki roditelj može misliti da je lijek već poznat, da su informacije navedene u oglasu više nego potpune. "U oglašavanju su rekli da se primjenjuju s vlažnim kašljem - to znači da mi odgovara" - mnogi misle da su došli u apoteku. Ali je li sve tako jednostavno s sirupima kašlja za djecu?

Ovaj je članak osmišljen kako bi vam pomogao u razumijevanju obilježja kašlja kod djece i indikacija za upotrebu raznih dječjih sirupa od kašlja.

Kašalj i vrste

Kašalj - zaštitni odgovor organizma, oštri refleks izdahnite kroz usta, kao odgovor na ulazu stranog agenta (virusa, bakterija, prašine). Kašalj može biti vlažan (produktivan) ili suh (bez sputuma). Lik kašlja ovisi o uzročnika, točnije, o njegovoj sposobnosti za pogodak za dišni sustav. Tu je i ovisnost o prirodi kašalj o stadiju bolesti, osobe sklonosti alergijama.

Kada upala grkljana ili dušnika će suhi kašalj praćen promuklost, budući da ne postoji sluznica je sposoban za proizvodnju ispljuvak. Uz poraz bronha javlja kašalj, jer je u bronhijalne sluzi, sputuma.

Kad virusna infekcija, najčešće u prva dva dana bolesti nalazi se suhi kašalj, kao i prodor infekcije niže kašalj respiratornog trakta može promijeniti na mokro.

Što je dobro u sirupu kašlja?

Lijekovi u obliku sirupa imaju masu zasluga. Ovaj oblik doziranja je pronašao široku primjenu u dječjoj praksi. U pravilu, sirup ima slatki okus i ugodan miris, zbog čega djeca vole piće. Veliki plus je da je pogodno za doziranje, budući da dolazi s mjernom šalicom ili žlicom. Sirup ne zahtijeva posebnu pripremu, razrjeđivanje, zagrijavanje vode, skladištenje u hladnjaku. Prije ulijevanja sirupa, poželjno protresite bocu.

Roditelji trebaju samo osigurati da se sirup zadrži od djece. Zbog slatkog okusa, mnoga djeca to doživljavaju kao poslastica, i, ostavio bez nadzora, najaktivniji i nezavisnih djeca mogu doći do njega.

Postoje sirupi bez šećera, ali mogu sadržavati nadomjeske šećera. Na primjer, umjesto šećera često se koristi korijen slonovače - prirodna slatka tvar. No, prirodnost, na žalost, ne znači uvijek sigurnost. Osim aktivnih sastojaka, sirupima se dodaju pomoćne komponente potrebne za stabilizaciju konzistencije, dajući okus i ugodan miris. Za alergije, ovaj "koktel" nije siguran.

Djeca sklona alergijama, bolje je odabrati jednostavniji oblik lijeka. Višekomponentni biljni pripravci vrlo često izazivaju alergiju. Stoga savjetujem da djeci dadnete novu drogu samo u prvoj polovici dana, na vrijeme da primijetite manifestacije alergija, a zatim idite do liječnika. Slažem se, dajući bebu sirup u večernjim satima, može doći do osipa na tijelu samo ujutro. Vrijeme je izgubljeno. Ili još gore - noću dijete će imati napad stenoze grkljana...

Ovisno o sastavu, sirupi kašlja podijeljeni su na:

 • povrće;
 • sintetski (kemijski);
 • u kombinaciji.

Mehanizam djelovanja se razlikuje po:

 • mukolitici;
 • ekspektoranse;
 • antitusike
 • bronhodilatatori.

Ukratko, za svaku skupinu lijekova bit će opisano niže. Dat ću primjere uobičajenih sirupa za djecu različitih dobnih skupina.

Pozornost usmjeravam na činjenicu da su dolje prikazane informacije samo za informativne svrhe. Prije uporabe lijekova u svakom slučaju, trebate se posavjetovati s liječnikom.

mukolitici

Mucolitički pripravci razrjeđuju ispljuvak, zbog čega postaje manje viskozan i ljepljiv i lakše se odstranjuje od zidova bronha. Također, mucolitije potiču izlazak sluzi, točnije njegov napredak duž respiratornog trakta. Sve to ima povoljan učinak, općenito, na liječenje bolesti pluća, a posebno na izlučivanje sluzi, kao glavni uzrok kašlja. Koriste se za vlažne i slabo produktivne kašalj.

U nastavku je pregled nekih mucolitičkih lijekova za djecu.

- ambroksol, možda najčešće koristi u liječenju kašlja kod djece. Zato si u ljekarni može ponuditi puno mogućnosti lijeka pod različitim imenima, ali s istim osnovnim aktivni sastojak: Lasolvan, Flavamed, Ambrolitin, ambrogeksal, Ambrobene, Bronhoksol.

Ambroksol underproductive koristi za kašalj s viskoznim sputuma, akutnog ili kroničnog bronhitisa, astme, bronhitisa, upale pluća, upala pluća. Doza od 15 mg sirup abroksola 5 mL primjenjiv za djecu do 12 godina, više od 12 godina i odrasli odgovara 30 mg u 5 ml sirupa. Aktivacija ambroksola počinje unutar 20 minuta nakon primanja. Ambroksol se propisuje za djecu stariju od 2 godine, liječnik može odrediti mogućnost korištenja u djece do dvije godine, pojedinačno.

- karbotsistein dio je takvih preparata kao Mukodin, Fluviert, Fljuditek, Mukosol, Libeksin Muko. Indikacije za primjenu lijeka, kako slijedi: upalne bolesti pluća, su uz tvorbu guste sluzi (bronhitis, upala pluća, pleuritis) bakterijske upale srednjeg uha (otitis) paranazalnih sinusa (sinusitis). Kontraindicirano kod djece mlađe od 2 godine. Doziranje sirup 20 mg u 1 ml djeteta, što je sirup sadrži 50 mg u 1 ml dodijeljene odraslih i adolescenata starijih od 15 godina.

- Acetilcistein - glavni aktivni sastojak u pripravcima su Fluimucil, Mukonex, ACTS (sirup, granule za pripremu sirupa). Imenuje tih lijekova kada traheitis, COPD, bronhitisa, cistične fibroze, upale pluća, bronhiolitis, akutna i kronična upala sinusa, gnojna upala srednjeg uha. Sirup i granule "ATSTS" mogu imati narančasti okus, med ili okus trešnje. Postoje različite doze (100, 200 i 600 mg). Prema tome, oni su dizajnirani za različite dobne skupine. Pripravak u dozi od 100 mg i 200 mg daje za djecu od 2 godine, 6 godina dodijeljen samo doza od 200 mg acetilcisteina u vrećice i djece do 14 godina kontraindicirani odrediti dozu 600 mg lijeka.

Vrijedi nekoliko riječi reći o malim značajkama u primjeni "AKTI". Sam lijek već ima antimikrobni učinak, jer otapa biofilma klastera bakterija, izlažući ih za destruktivan učinak svih metoda zaštitnih imuniteta. Prijem preparata mukoliticheskogo "ACTS" zajedno s antibioticima je kontradiktat.

- Bromhexinum - u obliku sirupa je gusta prozirna tekućina blago žute boje. Ima miris duše. Glavna značajka ovog sirupa je utjecaj na količinu sluzi. Što se tiče povećanja njegove proizvodnje. Stoga se ne dodjeljuje djeci s bolestima u kojima je narušen prirodni odsjek sluzi (npr. Kartagenerov sindrom).

Bromgeksin je propisan za djecu stariju od 2 godine. Proizvođač daje imenovanje lijeka dojenčadi i novorođenčadi samo od strane liječnika i vitalnih indikacija. Važno je napomenuti da zajednička upotreba bromoheksina s antibioticima Amoksicilin ili cefaleksin povećavaju učinak potonjeg na tijelo.

expectorants

Droga, čija radnja je usmjeren na razrjeđivanje guste sluzi, stimulacija bronhija stanica sluznice lučenjem proizvoda, kao i poboljšati moć čišćenja sluznice traheobronhijalnih (mukocilijarne vrijeme) nazivaju ekspektoranse. Njihov glavni zadatak je odstraniti sluz iz traheje i bronha. U djece se koristi isušeni sirup s vlažnim kašljem.

Sastav biljnih ekspektoranata može uključivati ​​različite ljekovite biljke, a istodobno nekoliko u jednoj pripremi. To može biti slatki, timijan, mažuran, bijeli sljez, anis, trputac, Ivy, nard, borove pupoljke, majke i-maćeha, istoda, ljubičasta, thermopsis i druge biljke.

Biljke mogu biti moćni alergeni. Stoga su najčešće nuspojave na ekspektoranci alergije na biljnu komponentu. Unatoč tomu, mnogi se biljni sirupi mogu izbaciti na djecu do godinu dana i smatraju se sigurnima.

Osim raznovrsnih ekstrakata biljaka, spirulatori za izbacivanje sadrže sintetičke tvari (natrijev bikarbonat, kalijev bromid, amonijev klorid), namijenjeni povećanju učinkovitosti biljnih komponenti. Takvi kašaljni pripravci, koji istodobno sadrže prirodne biljne sastojke i sintetičke tvari, nazivaju se kombiniranim. U pravilu ih je propisano djeci od jedne godine.

U više pojedinosti ću opisati u nastavku neke od često propisanih djece ekspektorans droge.

 • Gedelix je biljni pripravak koji sadrži ekstrakt lišća od bršljanina. Zahvaljujući mucolitic i antispasmodic djelovanje, lijek brzo ima utjecaj na liječenje kašlja kod djece. Moguće je propisati djeci iz djetinjstva, ali pod strogim medicinskim nadzorom.
 • Propane (sirup) je siguran biljni sirup koji se temelji na ekstraktima iz bršljanovih lišća. Pruža mucolytic (liquefies flegm), secretolitic (stimulira evakuaciju sluzi), spasmolytic djelovanje (ublažava grčenje bronha). Nije dodijeljena dojenčadi manje od 3 mjeseca
 • Sastav sirupa Dr. MOM uključuje slatki krumpir, đumbir, bosiljak, alo, elekampan, mentol, kurkuma. Zbog ovog bogatog sastava, lijek ima protuupalni, mucolitičan, odvraćajući učinak. Propisan je za djecu stariju od 3 godine.
 • Bronchicum je izrađen na osnovi ekstrakta timijana. Ima antimikrobni, bronhodilatator, protuupalni učinak. Lijek je kontraindiciran za djecu do šest mjeseci.
 • Sirup "Liječnik Taise" sadrži ekstrakt biljke. Ima izražen mucolitičan i protuupalni učinak. Koristi se za djecu iz godine u godinu.

U mojoj se praksi susrećem da u nekoj zdravoj djeci, zbog osobitosti, postoji prekomjerna proizvodnja sluzi. To se manifestira čestim mokrim kašljem s obilnim sluzom. Djeca napuštaju sluznicu punim ustima i nakon kratkog vremenskog perioda nakon kašljanja, gurkajući na daljinu gurkajući sputum u dišnim putevima. A ako se to kombinira s lošom evakuacijom iz pluća, sve to može dovesti do teških oblika bolesti pluća.

Takva djeca ekspektorantni lijekovi koji se temelje na altheama, licorici i termopsiju su kontraindicirani, budući da stimuliraju proizvodnju bronhijskih sekreta. Kao rezultat toga, djeca se jednostavno ne mogu nositi s povećanim volumenom sputuma. S druge strane, stagnirajući fenomeni u plućima (uspoređujem ga s močvarom) su povoljna platforma za razvoj svih bakterija. Kao rezultat stratifikacije bakterijske infekcije, liječenje će biti dugo, bolno i skupo.

hladna pripreme

Direktni lijekovi protiv grčeva koriste se za suhi, bolan, mučninski kašalj (kašalj sličan pertusisu).

 • središnje djelovanje (suzbijanje refleksnog kašlja). To uključuje Sinekod, Omnitus, Kodelak Neo, Codeine;
 • periferno djelovanje (opušta mišiću bronha). Glikodin, broncholitin, osim antitusiva, imaju učinak bronhodilatatora.

Mnogi antitusivi lijekovi imaju protuupalni i antialergijski učinak. Potrebno je znati i uzeti u obzir da uporaba takvih lijekova može biti ovisnost. Često uzrokuju zatvor kod djece.

Kod mokrog kašlja, ti lijekovi su kontraindicirani. Također, one se ne kombiniraju sa spiralnim spiralama, budući da je njihov učinak dijametralno suprotan.

Pročitajte Više O Grlobolje

Može li miramistin tijekom trudnoće u grlu

Kašalj

Devet mjeseci u tijelu trudne žene postoje aktivne hormonske promjene. Iz tog razloga, imunitet se smanjuje, a kao posljedica toga postoji rizik da se lako zarazi virusnim infekcijama.

Liječenje rinitisa tijekom trudnoće

Upala grla

Rhinitis ili rinitis tijekom trudnoće je uobičajena pojava. To se objašnjava smanjenjem zaštitnih sila tijela zbog slabljenja imunološkog sustava. No, za liječenje ovog problema u tom razdoblju treba pristupiti odgovorno, vodeći računa o tome da uobičajeni lijekovi upotrijebljeni prije trudnoće može naškoditi razvoju djeteta, uzrokovati patoloških promjena, pa čak i postati prijetnja njegovom životu.