Glavni / Kašalj

Popis lijekova za kašalj za bebe (koji se mogu dati djeci od rođenja)

Kašalj

Kada se u dojenčadi javlja kašalj, mladi i neiskusni roditelji uzimaju glavu i ne znaju što da rade. Fiziološka značajka novorođenčadi izražena je u činjenici da je za njih nezenostnost respiratornih mišića karakteristična, a vezano je za patologiju odvajanja kašlja. U takvoj situaciji, svi se roditelji pitaju što treba učiniti kako bi zaustavili dijete kašlje i što se od kašlja može dati djeci da ih ne bi naškodilo.

Pažnja molim te! Prije davanja lijekova novorođenoj djeci, obratite se svom liječniku! Ovaj pregled je informativan po prirodi.

Cijeli proces liječenja kašlja u najmlađoj djeci trebao bi se svesti na stvaranje hladnog i vlažnog zračnog režima za dijete, a prije svega - obilno piće koje pomaže u uklanjanju patoloških gubitaka tekućine u tijelu djeteta.

Međutim, u modernim uvjetima teško je poricati dostignuća medicine na području farmakoloških sredstava za kašalj. Dakle, što od lijekova za kašljanje može se dati djetetu.

Dopušteni lijekovi protiv kašlja za bebe

Trenutno mucolitije često propisuju pedijatri. Među njima:

 1. ambroksol - Mucolitic lijek koji pomaže ukapati sputum u pluća. Ovaj lijek je učinkovit za kašalj praćen viskoznim ispljuvkom, koji je teško razdvojiti. (Pogledajte članakMokro kašalj kod djeteta). Ugodan sirup, možete dati od prvog mjeseca života bebe. Doza: 0 do 2 godine 2,5 mg nakon jela 2 puta dnevno. Najbolji učinak promatran je s obilnim pićem, pa vam je potrebno dati više sokova, vode, kompote.. Prema uputama, sirup se ne smije konzumirati više od 5 dana za redom.
 2. Lasolvan - savršeno pomaže kod mokrog kašlja, dijete se dobro boli. Droga je dostupna kao sirup. U dobi od 6 mjeseci, dijete može uzeti ½ čajnu žličicu za vrijeme doručka i večere, oprana vodom ili sokom. Također se preporučuje korištenje Lazolvana za inhalaciju. Pijte sirup u prosjeku 5 dana.
 3. ambrobene - dopušteno je dati bebu u obliku sirupa od prvog mjeseca života. Djelotvoran kao lijek za suhi kašalj, ukapljuje i prikazuje flegma. Doziranje ovisi o obliku otpuštanja. Sirup daje bebu 2,5 ml, otopinu - 1 ml nakon obroka ujutro i navečer.
 4. Bronhikum - Možete dati bebe od 6 mjeseci do pola žličice ujutro i navečer. Struktura uključuje sirup od trave timijanke (timijan), savršeno pomažući suhim kašljem. Možete piti lijekove do 14 dana.
 5. Fluimucil (sadrži acetilcistein) - lijek koji se može dati djeci od 1 godine u obliku granula. Također se koristi kao rješenje za inhalaciju.
 6. Bromheksin za djecu - Propisuje se za djecu do šest godina u obliku sirupa, starijih od 6 godina - tableta. Također se koristi kao smjesa za inhalaciju.

Doze i redoslijed uzimanja lijekova koji razrjeđuju sputanje propisuje strogo pedijatar.

Sljedeća skupina lijekova zastupa ekspektoranse. Ovi lijekovi olakšavaju kašalj odvajanjem i uklanjanjem iz plućnih plućnih mjehurića zbog činjenice da se cijepanje javlja i revizira ciliratni epitel. Upotrebljavaju se za akutnu i kroničnu upalu dišnih organa, kod kojih kašalj nije viskozan, gusta i ne prati teško razdvojeni sputum. Općenito, ti lijekovi predstavljaju biljni pripravci. To uključuje:

 1. Gedeliks - sa stalnim suhim kašljem u obliku sirupa može se dati od rođenja. Pripravak je biljnog podrijetla. Dnevna stopa - 1 puta pola žličice. Za bebe se mogu otopiti u bocu vode ili soka. Poželjno je obilno piti.
 2. Mukaltin U obliku tableta. Do godine dana nije imenovan.
 3. Korijen od sladića - Sirup je propisan za djecu mlađu od 2 godine.
 4. Suhoća od kašlja za djecu - dopušteno je koristiti od 6 mjeseci. Razrijedite prašak (1 pakiranje) u 20 ml kuhane vode. Davanje primljenog lijeka na 15 kapi nakon obroka u 4 recepata dnevno.
 5. Linkus - smanjuje kašalj, potiče ukapljivanje i bolji iscjedak, ublažava bolove u grlu. Dopušteno je koristiti od 6 mjeseci. Pijte dijete za pola žličice tjedno (može biti i do 10 dana).
 6. Stoptussin - prikazana je u obliku kapi. Suhim kašljem, počevši od pola godine, davati nakon jela. Jedna doza ovisi o težini djeteta: pri težini manjoj od 7 kg razrjeđuje se 8 kapi; na težini od 7-12 kg - 9 kapi po pola stakla od 200 grama s vodom, čajem, voćnim sokom. Uzmi lijekove tri do četiri puta dnevno. Dijete može piti manje od 100 g, ali doza tekućine za razrjeđivanje ne može se smanjiti.

Na temu kašljanja u djeteta:

Što se može dati djetetu od kašlja

Sažetak članka

Kašalj - refleksni odgovor tijela na djelovanje poticaja. Ovaj simptom čisti dišne ​​puteve. Kašalj se može pojaviti kod osobe u bilo kojoj dobi. Novorođenčad i bebe nisu iznimka.

Uzroci kašljanja kod dojenčadi

Postoji mnogo razloga za pojavu kašlja kod bebe. Najčešći su:

 • ARI. U gotovo 90% slučajeva, kašalj u dojenčadi prvi je znak početne respiratorne bolesti. Tijekom dana kašalj je slabo izražen, a večer i noću simptom se pojačava.
 • Upala u gornji dišni trakt. Pojavi se suhi i nametljiv kašalj. Za dijete je vrlo bolan.
 • Suhi zrak u sobi. Zbog njega u grlu postoji znoj, izazivajući pojavu kašlja. Instaliranje ovlaživača pomoći će u rješavanju problema.
 • Srednji otitis media ili upala srednjeg uha. Kašalj je refleks. Kada pritisnete pupoljak, dijete pokazuje anksioznost, kapriciozan, plakanje.
 • Unos stranog tijela. Situacija koja prijeti životu djeteta. Potrebno je naginjati djetetovu glavu naprijed i odmah nazvati hitnu pomoć.
 • Ugasiti zrak na ulici ili u zatvorenom prostoru. Neumorna beba pluća oštro reagira na mirise trećih strana. Pušenje i prekomjerno onečišćenje plina mogu potaknuti početak alergijske reakcije kod bebe.

Ovisno o uzroku kašlja, sama priroda kašlja varira. Za prehlade, najčešće su suhe i mokre vrste kašlja. Suhi kašalj razvija se na samom početku bolesti i karakterizira nedovoljno odvajanje sputuma. Postupno, može ići u mokro kašalj.

Kako djeluju kašaljni lijekovi

Za liječenje različitih vrsta kašlja koristite tri skupine lijekova s ​​različitim aktivnim tvarima:

 1. Antitusike. Suzbijanje kašlja. Koriste se tijekom suhih napada snažnog kašlja, koji kašalj s ciljem ublažavanja stanja djeteta. Kao aktivna tvar takvih lijekova su: natrijev butramat, glacin hidroklorid, okseladin.
 2. Mukolitici. Razrijediti sluz, smanjiti njegovu elastičnost i viskoznost. Dodijelite suhim neproizvodnim kašljem (s teško odijeljenim ispljuvkom), obično u kombinaciji s ekspektorantima. Aktivne tvari: ambroksol, karbocistein, bromheksin.
 3. Expectorants. One su propisane vlažnim kašljem u djetetu kako bi se olakšalo odvajanje sputuma povećanjem broja i ubrzavanjem dišnog trakta. U pravilu se koriste ekstrakti ljekovitog bilja. U djece se mogu pojaviti alergijske reakcije na određene vrste bilja, stoga je potrebno koristiti izbjeljivače s oprezom i pod nadzorom liječnika.

Važno! Zabranjeno je kombiniranje antitusivnih preparata s ekspektoranskim i muholitskim. Uz prekomjerno nakupljanje sputuma i odsutnost kašlja može se brzo razviti upala pluća.

Koji lijekovi mogu i ne mogu se davati djetetu od kašlja?

Oni lijekovi koji su dostupni samo u obliku tableta zabranjeni su za upotrebu u ranom djetinjstvu. Na primjer:

 • glaucin hidroklorid (Glavent tableta);
 • prenoksdiazin ("Libexin").

Sigurno i prihvatljivo u djetinjstvu su kapi i sirupi s niskom koncentracijom aktivnog sastojka. Obično kapi i sirupi za novorođenčad su razvedeni u vodi, čaju ili soku.

Neki sirupi ne može se koristiti do dvije godine starosti i stariji, na primjer protiv kašlja droge „Bronholitin” sirup „Gerbion” suho i mokro kašalj sirup „Erespal”. Do dvije godine pripravci protiv tegobe koji sadrže opojne supstance su kontraindicirani za upotrebu: kodein i dekstrometorfan.

Je li moguće da dijete doji do jedne godine pilule "Mukaltin" iz kašlja

Tablete su namijenjene odraslima i starijoj djeci. Međutim, neke tablete na temelju biljnih ekstrakata pedijatri, unatoč ograničenju u uputama do godinu dana, smatraju da je moguće davati bebe prije.

Takve tablete uključuju "Mukaltin", koji sadrži ekstrakt alkhea lijeka. Dnevna doza za dijete do godinu dana ne smije prijeći dvije tablete. U jednom trenutku daje se polovica tablete, prethodno otopljena u žličici kuhane vode.

Što mogu dati dijete od dva mjeseca do godine od suhog kašlja

antitusike

Kapi "Kodelak NEO" (Rusija). Aktivna tvar: butamirat. Za djecu od dva mjeseca do 10 kapi 4 puta dnevno.

 • kapi "Panathus" (Slovenija);
 • kapi "Sinekod" (Švicarska).

Kapi "Stoptussin" (Češka, Izrael). Aktivni sastojak: natrijev butramid u kombinaciji s guaifenesinom. Djeca s tjelesnom težinom manjom od 7 kg daju 8 kapi 3-4 puta dnevno iznutra, djeca s tjelesnom težinom od 7-12 kg od 9 kapi 3-4 puta dnevno.

Sredstva za prijenos suhog kašlja na mokro

Sirup "Bromheksin" 4 mg / 5 ml (Rusija). Aktivni sastojak: bromheksin. Djeca do 2 godine - 2 mg (2,5 ml) 3 puta dnevno.

Analozi: otopina "Bromgeksin 4 Berlin-Chemie" (Njemačka).

Rješenje za gutanje i udisanje Ambrobene 7.5 mg / ml (Njemačka, Izrael). Aktivna tvar je ambroksol. Djeca od rođenja i do dvije godine za oralnu primjenu od 1 ml tri puta dnevno. Djeca do dvije godine za udisanje 1 ml otopine, pomiješana s fiziološkom otopinom prema uputama, jedan do dva puta dnevno.

Analozi: otopina za unos "Bronhoxola" 7,5 mg / ml (Rusija).

Sirup "Ambrobene" 15 mg / 5 ml (Njemačka, Izrael). Aktivna tvar je ambroksol. Djeca s rađanjem i do 2 godine od 2,5 ml dva puta dnevno (15 mg ambroksola dnevno) nakon jela.

 • sirup "Bronhoksol" 3 mg / ml (Rusija);
 • sirup "Lazolvan" 15 mg / 5 ml (Njemačka, Španjolska);
 • Sirup "Flavamed" 15 mg / 5 ml (Njemačka);
 • sirup "Haliksol" 30 mg / 10 ml (Mađarska).

Sirup "Mukosol" 250 mg / 5 g (Izrael). Aktivna tvar je karbocistein. Uobičajena dnevna doza karbocisteina za djecu je 20 mg / kg tjelesne težine, distribuirana 2-3 puta. Djeca do 3 godine određuju dozu prema tjelesnoj težini.

Granule za pripravu sirupa "ACTS" 100 mg (Njemačka). Aktivni sastojak je acetilcistein. Dozvoljeno je od 10 dana života pod nadzorom liječnika. Djeca mlađa od dvije godine u jednom danu ne smiju imati više od jedne i pol vrećice (100-150 mg), podijeljene na 2-3 osobe.

Važno! Mucolytics recepcije se ne preporučuje prije noćnog ili dnevnog spavanja kako bi se izbjegla stagnacija sputuma.

Što mogu dati dijete od dva mjeseca do godine od mokrog kašlja

expectorants

 1. Sirup "Bronchipret" 50 ml (Njemačka). Sastojci: ekstrakt trave od timijana, ekstrakt trave od bršljana. Djeca od 3 mjeseca do 12 mjeseci: 10-16 kapi 3 puta dnevno.
 2. Sirup "Korijen laktoze" (Rusija). Na temelju izvoda korijena korijena. Djeca do dvije godine 1-2 kapi tri puta dnevno.
 3. Medicina za kašalj djeci je suha (Rusija). Na temelju suhih biljnih ekstrakata. Otopiti sadržaj pakiranja u 1 tbsp. l. kuhana voda. Djeca do godinu dana daju 15-20 kapi.
 4. Nashatno-anis kapi (Rusija). Aktivni sastojci: anisno ulje, otopina amonijaka. Djeca do godinu ili dvije 1-2 kapi tri do četiri puta dnevno.
 5. Sirup "Bronchicum C" (Njemačka). Na temelju biljnih ekstrakta timijana. Dijete od 6 mjeseci do 12 godina - 1/2 čajnu žličicu (2,5 ml) 2 puta dnevno.
 6. Sirup "Prospan" (Njemačka). Na temelju ekstrakta od bršljan lišća. Ovlaštena je za uporabu dojenčadi iz rođenja. Preporučuje se 2,5 ml sirupa dva puta dnevno.

Važno! Uzimanje lijekova u obliku sirupa i kapi iz kašljanja djeci do dvije godine treba provesti pod strogim nadzorom liječnika. Popis pripravaka označen je u informativne svrhe. Nemoguće je propisati lijekove novorođenčadi, jer neke djece imaju alergiju na komponente sirupa.

Kašalj kod djeteta - pedijatrijski savjet roditeljima

Što mogu dati mjesecu starom djetetu od kašlja

U pravilu, kašalj kod djece od 1 mjeseca povezan je s upalnom bolesti respiratornog trakta. U takvim slučajevima, lijekove propisuje isključivo liječnik. U imenovanju mukolitičkih droga uzima se u obzir težinu kašalj refleks, kao u nedonoščadi s neurološkim poremećajima i uzimajući ih može izazvati stagnaciju sluzi u bronhijama i pogoršanje bolesti.

Neki terapeuti preporučuju da daju homeopatski sirup kašlja "Stodal", koji nema dobne granice. Međutim, kako pokazuje praksa, učinak njegove uporabe je upitan. Poput svih homeopatskih lijekova, sirup ima vrlo nisku koncentraciju aktivnih sastojaka te je u mogućnosti da se „liječiti” samo zbog efekta „placebo”, koji je u tako ranoj dobi je jednostavno još nije moguće.

Što učiniti ili učiniti od prvog dana pojave tussis na grudnichka

Ako jedno-godišnje dijete ima kašalj uzrokovano fiziologijom, odmah nazovite liječnika. Zabranjeno je propisivanje lijekova samostalno. Što majka može učiniti u prvim danima dječjeg kašlja?

 • Pratite temperaturu zraka u sobi. Ne smije biti veći od + 22 ° C. Potrebno je redovito ventilirati stan. Ako kašalj nije praćen temperaturom - s djetetom možete prošetati na ulici.
 • Vlaži zrak u sobi s ovlaživačem s higrometarom. Za praćenje indeksa vlažnosti trebao bi biti unutar 40 - 70%.
 • Dosta za vodu dijete. Prikladno majčino mlijeko, čaj, kompot, voda.
 • Često se mijenja položaj djeteta u krevetiću, ili ga nosi na rukama ili na rukama.
 • Djetetu od 6 mjeseci na kojoj je obilježen kašalj s lošim odstupanjem ispljuvka preporučuje se drenažna masaža. Kako izvesti vježbe - pokazat će liječnik.
 • Možete mljeti prsa i noge djeteta s masnoćom životinjskog porijekla (na primjer, balzam masnoće). Masti koje sadrže kamfor i mentol su zabranjene za djecu mlađu od 2 godine.

Kašalj masaža u dojenčadi

Što mogu dati dijete s jakim kašljem

 • Potrebno je odrediti uzrok kašlja (bronhitis, upala pluća, laringotraheitis).
 • Naznačite vrstu kašlja (mokro, suho, s temperaturom).
 • Povećajte količinu potrošene tekućine.
 • Koristite lijekove protiv grčeva u kapi "Panathus", "Sinekod" (strogo prema receptu liječnika) s jakim suhim kašljem. Dodjeljivanje s dobi od 2 mjeseca od 10 kapi - 2 str. po danu.
 • S vlažnim jaki kašalj koriste se izbjeljivački i mucolitički lijekovi (Lazolvan, Ambroxol, Ambrobene, Termopsis, Flavamed). Dobne granice i preporučene doze su gore opisane.
 • Prsa se trituriraju s toplim tvarima (badger mast).

Koji antibiotici mogu biti dani dojenčadi s kašljem s groznicom?

Sam kašalj nije znak za propisivanje antibiotske terapije. Ako ga prati porast temperature - pretpostavlja se bakterijska priroda bolesti. U takvim slučajevima liječnik propisuje antibiotike.

Dojke za dojilje daju injekcije antibiotike, kao i pripravke u obliku suspenzije. Djeca mlađa od 6 mjeseci kontraindicirana su većina antibiotskih suspenzija. Relativno sigurni su "Amoksacilin", "Amoksiklav", "Sumamed". Doziranje je propisano ovisno o složenosti tijeka zarazne bolesti i težini djeteta.

Važno! Strogo zabranjene maloj djeci su antibiotici tetraciklinskog niza. Imaju destruktivan učinak na caklinu zuba, u djece zubi pretežno slabe.

Kako liječiti kašalj kod djece - popis najučinkovitijih lijekova i narodnih lijekova

Kod kuće, liječenje kašlja u djece treba uključivati ​​korištenje brzih recepata, narodnih lijekova i specijalnih lijekova. Za oporavak, dijete će morati osigurati mir, dati obilje piće, navlažiti zrak u sobi. Takva složena terapija pomoći će uštedjeti djecu od mogućih komplikacija uzrokovanih bolestima.

Što je kašalj

U medicinskoj terminologiji kašalj znači oštar izdanak, koji služi kao obrambeni refleks tijela kako bi pročistio bronhije od stranih čestica, mikroorganizama i iskašljaja. To je refleksna reakcija tijela, koja proizlazi iz respiratornih bolesti. Uz to je povraćanje, promuklost, nemir, poremećaj spavanja i pogoršanje stanja djece. Većina slučajeva dugotrajnog kašlja uz put akutnih infekcija (akutna respiratorna virusna infekcija, gripa), upala ENT organa, prisutnost adenoida.

Kako liječiti kašalj kod djeteta ovisi o vrsti patološke bolesti i ispravnoj dijagnozi. U klasifikaciji se razlikuju podvrste:

 1. Trajanje - akutna bolest (do 3 tjedna) i kronična (s tekućim nosom).
 2. Po prirodi - produktivni (mokri, s odvajanjem sputuma) i neproduktivni kašalj (suhi, bez napuštanja sluzi).
 3. Od porijekla - laje infekcije (sjeckanje, upala grkljana), hripavac (pertussis), zviždanja (astma).
 4. Prema tipu bronhijalne sluzi - svjetlosti (kronični bronhitis), uz mješavinu krvi (plućna tuberkuloza).

Kako izliječiti kašljanje djeteta

Da biste dobili osloboditi od djece od kašlja, potrebno je započeti s primanjem obilnog pića, izvođenjem inhalacija, primjenom lijekova koji nisu lijekovi i fitosboresima. Lijekovi se propisuju samo po receptu liječnika - zabranjeno je samostalno odabrati sredstva za djecu, istodobno uzimati anti-kašalj i mucolitičke lijekove, antibiotike, bronhodilatatore. Za liječenje, pedijatri su propisani:

 • mucolytics - za ukapljivanje i izlučivanje sputuma (Ambrobene, Khaliksol, Lazolvan);
 • antitusivi - suzbijanje kašlja kod djece (Bronhicum, Sedotussin);
 • ekspektorant - pomoć pri raspodjeli sputuma (Gedelix, Pertussin, korijen lakrije).

Metode liječenja

Ovisno o suhom ili mokrom tipu, liječenje kašlja u djeteta je drugačije. Kada se osuši, treba prenijeti na mokro - produktivno, kako bi se ubrzao proces ozdravljenja. Za liječenje je dopušteno koristiti obilno tople alkoholne napitke, obloge za zagrijavanje, bronhodilatatore. Mokro podtip lakše je izliječiti - uzeti mucolitije i ekspektorante. Dodatne metode liječenja upale bronhija su fizioterapija, elektroforeza, inhalacija, banke, brušenje, senf i masaža.

Popularni lijekovi za liječenje dječjeg kašlja su sljedeće vrste:

 • antitusivi - Broncholitin, Herbion;
 • ekspektoran - korijen althaea, Gedelix;
 • mukolitika - ATSTS, karbocistein;
 • lizalice - Sepptelet, Dr. Theiss;
 • antihistamin - uklanja laringealni edem: diazolin, cetirizin;
 • bronhodilatatori - salbutamol;
 • kapi u nosu - Nafazolin, ksilometazolin;
 • za prevenciju recidiva - Broncho-munal, Broncho-Vaxom;
 • gume - Pulmeks, mast za terpentine;
 • protuupalni lijekovi - Erespal.

Protuupalni lijekovi

Ako se razvije upala dišnih putova, protuupalni lijekovi će pomoći. Oni omogućuju proces oporavka, uklanjanje boli i neugodnih osjećaja tijekom gutanja. Kako brzo liječiti kašalj kod djeteta, liječnik će vam reći, on će također propisati protuupalne lijekove:

 • Ibuprofen, Mukaltin, Serrata;
 • Herbion, ATSTS, Omnitus;
 • Ambroksol, Fluidite, Bronchpetret.

expectorants

Da bi se ubrzao uklanjanje sputuma iz pluća i liječenje, oblikovani su izlječitelji kašlja kod djece. Aktivne tvari u njima su biljni saponini i alkaloidi, koji sluz čine tekućinom, povećavaju njegovu količinu i pridonose iskašljavanju. Mala djeca ih ne mogu koristiti zbog visokog rizika od alergija i pogoršanja drenažne funkcije bronha. Lijekovi za iskašljavanje kašlja oslobađaju kašalj:

 • sirup althea korijena i korijen jagodice;
 • zbirke timijana, majke i maćeha, plantaže;
 • sirup Herbion s plantainom - biljni preparat;
 • Broncholitin, Solutan - ukloniti iz sluznice bronha;
 • Tussin, Pertussin;
 • soda (natrijev hidrogenkarbonat);
 • kalijev jodid;
 • mogu se liječiti sirupom Prospan, Linkas, liječnikom mama, Gedelixom, Ascorilom.

mukolitici

Oni pridonose izlučivanju mutacija sputuma, pomažu pri prijenosu suhog tipa na mokro. Prema režimu, lijekovi su propisani s popisa za liječenje:

 • sirupi Ambroxol, Ambroghexal, Ambrobene, Lazolvan;
 • Bromheksin tablete;
 • pjenušavih otopina ATSTS, Mukobene, Fluimutsil;
 • mukoreguljatory - vraćanje aktivnosti kaveza sluznice bronhijalnih cijevi, koje se tiču ​​Bronketara, Mukodina, Mukoprona.

kašalj

Kašalj s bolnim kašljem pomaže u antitusivnoj terapiji, ali se može koristiti samo za imenovanje starijem liječniku. Razlog je rizik od stagnacije sputuma, sluznica u respiratornom traktu. Indikacije za uporabu lijekova protiv grčeva su pertusis, problemi sa spavanjem zbog čestih napadaja. Liječnici preporučuju da djeca rijetko koriste takav način - viskozna sekrecija pogoršava funkciju odvoda bronhija, povećava rizik od sekundarne infekcije respiratornog zatajenja.

Antitusivni lijekovi podijeljeni su u središnju akciju (narkotički kodein i narkotički sinod), periferni (Libexin). Narkotici su propisani za bolno suho kašljanje, povraćanje, bol u prsima, poremećaj spavanja. Ne preporučuje se njihovo samostalno korištenje. Liječnik može propisati kombinaciju lijekova - geksapnevmin, Lorraine (kontraindicirana predškolaca) i znači efedrin (Bronholitin, Solutan) u slučaju tekućeg obilnom sluzi.

bronhodilatatori

Pripreme za opuštanje glatkih mišića bronha i povećanje njihova lumena nazivaju se bronhodilatatorima. Terapeut ih imenuje u slučaju opstruktivnog bronhitisa, upale pluća ili astme. Popularni lijekovi za liječenje znakovima kronične upale su:

 • Salbutamol, Ventolin - korišten kao terapija bronhodilatatora;
 • Atrovent - antikolinergični lijek;
 • Berodual je kombinirani lijek;
 • Euphyllin - teofilin kratkog djelovanja.

homeopatija

Recepti od kašlja za djecu sadrže naznake o uporabi homeopatije. Izbor lijekova ovisi o vrsti kašlja, uzroku svog izgleda, simptomima infekcije. Preporučuju se sljedeći korisni alati:

 • Hepar sulfuris - od suhog kiselog kašlja;
 • Arsenicum album - od suhog iscrpljenosti, iritacije u grkljanku;
 • Antimonium tartaricum - od suhog napornog, s prekidima, povraćanjem, mučninom;
 • Ipecacuanha - od produljene noći, glavobolje, trbuh;
 • Spongia tosta - od promukao lajanje, gorenje, škakljanje u grkljanima;
 • Rumex - sa suhog snažnog, bolnog dlana s dubokim dahom;
 • Sambucus nigra - od krune, koji ometa spavanje, neumoljivo.

A ti možeš samljeti djetetu

U nedostatku visoke temperature, pacijent može koristiti trljanje i masaže, postupci se provode s oprezom u slučaju podvrste suhog kašlja. U kućanstvu liječimo kašalj kod djeteta - primjenjuju se slijedeće masti za suhi kašalj kod alergija, kašlja ili lažnog krila:

 • Dr. Mama - s kamforom, mentolom, eukaliptusom, oraščićem, terpentinskim uljima, timolom;
 • Barsuchok, Pulmeks, Eucabal - zagrijavanje, nemojte stati u djece do 2 godine, skloni alergijskim reakcijama;
 • badger, medvjed, unutrašnjost, guska masnoća - trljaju dojku djeteta koji je navršio 3 godine života, pažljivo se vrši masaža.

inhalacija

Da bi se ublažio suhi kašalj, koriste se inhalacije. Mogu ih napraviti pomoću nebulizatora, inhalatora ili jednostavno disanjem pare preko lonca vruće vode. Posljednje inhalacije su kontraindicirane za djecu mlađu od 3 godine. Kod kuće, s simptomima bolesti će pomoći sljedeće rješenja, lijekovi:

 • Lazolvan, Ambrobene, ACTS, Fluimutsil, Sinupret, Rotokan, Tonsilgon;
 • ekstrakt marigula;
 • ljekovito bilje - dekacije kadulje, sv. Ivana, malina, metvica, eukaliptus, smreka;
 • optužbe Eucara ili Ingaphitola;
 • otopina sode, alkalna mineralna voda (Borjomi).

oblozi

Za liječenje kašlja kod djece, obloge su učinkovite. Sljedeće smjese impregnirane su s gaze, stavljene na grlo, sternum ili leđa, omotane celofanom i toplom krpom. Kada se tretira prehlada, obloge se mogu obaviti pri spavanju ili prekinuti preko noći. Popularni recepti:

 • Za suhu senf dodati med, ulje, brašno, votka - na grlu nekoliko dana za redom;
 • miješati na žlicu meda, votke, suncokretovog ulja, zagrijati u vodenoj kupelji, zatvoriti vrat, interskapapularnu zonu, raditi za jedan dan;
 • rastolkiti krumpir, kuhani u uniformi, dodati ulje, vezati na dojku;
 • Dimexid otopljen u vodi u omjeru 1: 3 ili 1: 4, grijani - 40 minuta prije odlaska na krevet na srcu, u odsutnosti visoke temperature, samo za djecu mlađu od 12 godina;
 • votka, slane otopine ili gorušica otopite ubrusom, stavite na kožu, podmazanu krema za bebe, pola sata.

Senf

U suhom tipu s poteškoćama da se udalji od iskašljaja, liječenje kašlja kod djece se javlja upotrebom senzorskih žbuka. Kontraindikacije - visoke temperature (iznad 37,5 ° C), iritacija kože, psorijaza, atopijski dermatitis, astma ili tumori, dobi i do godinu dana. Izbjegavajte postavljanje senzorskih žlijezda na srce i kralježnicu, to je bolje za malu djecu da ih na ta mjesta stave gazeći krpom.

Ovisno o dobi drugoj vremenskoj izloženosti brzom postupku: do 3 godine starosti - 2 minute do 7-3 do 12 - 5. Nakon tretmana, obrišite kožu omekšavanje vrhnje, svijetle crvenilo odmah ukloniti vozilo i ukloniti ostatke praha vlažnim toplim ručnikom. Mustare se koriste u večernjim satima, nakon što trebate promijeniti dječju pidžamu i pokriti dekom.

Učinkovito sredstvo za kašalj za djecu

Ne samo da skupi lijekovi mogu biti učinkoviti u liječenju sindroma kašlja. Od suhog tipa pomoći će sljedećim lijekovima:

 • mukolitici - draže za resorpciju Falimint, sirupi Haliksol, Lazolvan;
 • bronhodilatatori - tablete i sirup Libexin;
 • antitusivi - eliksir Kodelak, sirupi Herbion, Stoptussin;
 • protuupalni - sirupi Omnitus, Ambroghexal;
 • antipiretik - prašak Lorraine.

Borba protiv mokrog kašlja pomoći će sljedećim učinkovitijim sredstvima za liječenje djece različitih dobnih skupina:

 • ekspektoranti - tablete ATSTS, brometiksin, sirupi Ambroksol, Mukaltin, Herbion s jagodom, Pertussin;
 • zagrijavanje - mast Dr. Mama;
 • antitusivna - znači bronholitin;
 • liquefying flegm - kapsula Ambrobene, suspenzija Fljuditik;
 • spazmolitički - sirup Gedelix.

Jako znači

Brzo se riješite sindroma kašlja pomoći će sljedećim snažnim sredstvima i metodama liječenja djece:

 • ekstremni lijekovi - ekstrakt korijena sladića, althea, infuzija termopsije, Pertussin;
 • za ukapljivanje sputuma - otopina kalijevog jodida, mukotina, bromzoksina, lazolvana, fluimutsila;
 • Udisanje - žlica soda na čašu vode, ACTS, Lazolvan;
 • vibrirajuća masaža prsa - leži dijete na trbuhu, s dlanom ruke, lagano probuši sternum kratkim pokretima.

Folk lijekovi

Neki popularni lijekovi za kašalj smatraju se učinkovitima. Recepti će pomoći da se oslobode kompulzivnih napadaja:

 • sok od rotkvica, luk ili mrkvu s medom - žlicu do 5 puta dnevno;
 • Možete piti bebu s toplim mlijekom, vitaminima voćnim napitcima;
 • pečeni rotkvica sa šećerom - iscijedite sok, dajte dvije čajne žličice prije jela 3-4 puta dnevno;
 • iscijediti sok od limuna, pomiješati s dvije žlice glicerina i dodati sadržaj stakla medom - uzeti čajnu žličicu do šest puta dnevno;
 • Miješajte vruće mlijeko s Borjomima u jednakim omjerima i popijte s medom ili smokvama;
 • pomiješajte med od anisa ili maslaca, uzmite tri puta čajnu žličicu;
 • zagrijte sol u tavi, omotajte je u pamučnom čarapu, brzo zagrijavajte prsa i leđa djeteta.

Kako izliječiti kašalj u bebi

U dobi od godinu dana starosti problem se može mučiti zbog prehlade ili znoja. Lijekovi za uklanjanje fizioloških kašlja su lijekovi, metode i pravila:

 • redovita ventilacija prostorije, instalacija zračnog ovlaživača zraka;
 • bogato piće, lagana leđa masaža;
 • trituriranje životinjske masti, hodanje na svježem zraku;
 • Udisanje se provodi slanom otopinom putem raspršivača;
 • mukolitika - Gedelix, Prospan;
 • Homeopatija - sirup Stod i granule Ocylococcinum;
 • žbuke na prsima Sopelka;
 • Sprej Tantum Verde - samo s jakim upalnim procesom, t. postoji rizik od gušenja.

video

Informacije prikazane u ovom članku služe samo u informativne svrhe. Materijali članka ne zahtijevaju samostalan tretman. Samo kvalificirani liječnik može dijagnosticirati i davati savjete o liječenju na temelju individualnih karakteristika pojedinog bolesnika.

Koji lijekovi protiv kašlja propisani su za djecu prije i poslije godine

Bolesti dišnog sustava često prate kašalj. Ako je upala lokalizirana u malom bronhijskom kašlju, to je obavezan simptom. Uz bolest srednjeg dišnog trakta (grkljan, grkljan), kašalj je također obavezan i najčešće se pojavljuje od prvog dana. Kašalj za djecu će se nositi s bolestima.

Kako odrediti koji kašalj ima dijete?

Prepoznavanje vrste kašlja kod maloljetnika ponekad je težak zadatak roditeljima. Da ne biste se zbunili sami sebe i ne biste zbunili pedijatara, kako biste saznali kakav je kašalj, vrijedno je pitati dijete da kašlja.

Kašalj se može podijeliti u dvije vrste:

U međuvremenu, možete razlikovati kašalj od lajanja.

Ako jasno čujete kako dijete coughs up phlegm, to je mokro kašalj. Isto tako, ako nema sputuma, kašalj je suha. Ponekad mama može primijetiti da dijete briše grlo ujutro, a tijekom dana sputum ne izlučuje. U tom slučaju, kašalj se i dalje smatra mokrom, iako s upozorenjem - ispljuvak je bolje ujutro.

To se objašnjava s nekoliko točaka:

 • Vodoravni položaj tijela doprinosi nakupljanju sluzi. Za noćnu sluznicu, dovoljno da prisilimo dijete da kašlja.
 • Sputum je previše viskozan i gusta, dijete je teško očistiti grlo.
 • Kašalj tijekom rinitisa. Ako se beba stalno čisti tijekom dana, onda kašalj možda neće biti uopće. Ali tijekom spavanja, sluznica se ne uklanja kroz nos, ona se skuplja u području ždrijela. Rezultat je produktivni kašalj u prvih nekoliko minuta nakon buđenja.

Barking kašalj kao manifestacija laringitisa može se pripisati suhom. Tijekom takvog kašlja, sluz ne briše ili briše grlo u vrlo maloj količini. Glavni problem s takvim kašljem je dijete koje je teško disati. Zbog toga zvuk kašlja doista izgleda kao lajanje. Roditelji, posebice djeca do godinu dana, važno je zapamtiti da je ovo stanje hitno i zahtijeva hitno savjetovanje liječnika.

Klasifikacija lijekova za kašalj

Koristimo najčešće klasifikaciju.

antitusike:

 • Središnja akcija - uzrokuje ugnjetavanje refleksnog kašlja (utječe na središte u mozgu mozga) i kao posljedica smanjenja napada bolnog, postojanog kašlja. Skupina središnjih antitusivnih lijekova i dalje je podijeljena na opojne droge (lijekovi koji se temelje na kodeinima, lijekovi koji sadrže morfij) i narkotici.
 • Sredstva perifernog djelovanja. Ova skupina smanjuje nadražaj i uzbudljivost stanica sluznice. Ima enveloping ili anesthetic učinak. To uključuje širok raspon biljnih preparata.

Expectorants. Skupina tih lijekova može smanjiti viskoznost sluzi. Doprinosi njegovom lakšem kašlju i čišćenju bronhijalnog stabla iz iskašljaja.

Dugotrajni lijekovi su skupina mucolitičkih sredstava. Oni imaju malo drugačiji mehanizam djelovanja - molekularne veze u kompleksima sputuma su uništene, ali rezultat je isti - ispljuvak je tekućina, lakše je kašljati.

Zasebno mjesto u klasifikaciji uzimaju lijekovi koji oslobađaju bronhokonstrikciju ili grčenje bronha. Ova grupa se najčešće koristi u liječenju bronhijalne opstrukcije.

Kombinirani pripravci. U bilo kojoj od gore navedenih skupina postoje pripravci koji sadrže 2 ili više aktivnih tvari koje mogu djelovati kao sinergisti. Postoje i kombinacije različitih skupina lijekova.

Kašalj lijekova za djecu mlađu od godinu dana

Djeca do godinu dana teško je odabrati prikladnu pripremu za kašalj. Mnogi lijekovi su kontraindicirani u ovoj dobi. Stoga, ako je dijete bolesno, potrebno je uključiti liječnika u liječenje.

Nakon konzultacija sa specijalistom mogu se propisati slijedeće pripreme za djecu do jedne godine kašlja:

 • Ambroksol, ili njegov analog (Flavamed, Ambroghexal, Ambroviks) u sirupu. Doziranje - 2,5 ml dva puta dnevno.
 • Lazolvan propisuje djecu preko 6 mjeseci ½ čajne žličice ujutro i navečer.
 • Linkus. Sirup za kašalj za djecu preko šest mjeseci. Uzmi 2,5 ml 1-2 puta dnevno.
 • Bronchicum od 6 mjeseci. Doziranje - 2,5 ml dva puta dnevno.
 • Sinekod. Dopušteno je koristiti u djece starijoj od 2 mjeseca. Doziranje od 2 mjeseca do 1 godine je 10 kapi četiri puta dnevno.
 • Gedeliks. Možeš je uzeti od rođenja. Za ½ žličice 1 puta dnevno. Obavezno razrijedite vodom.

Djeca do godinu dana zbog stalne horizontalne pozicije tijela teško je očistiti grlo. Stoga roditelji trebaju nositi dijete u okomitom položaju, podići glavu kraja krevetića. Osim toga, za poboljšanje klirensa sputuma je obavljanje posebne masaže u obliku tappinga. Uz takvu masažu, beba glava bi trebala biti malo niža od prsa. Dodirnite prstima s vrlo laganim pokretima na stražnjem dijelu djeteta.

Pripreme za djecu iz godine

Djeca starija od 1 godine mogu poduzeti sve iste lijekove kao i djeca do godinu dana. Samo će doziranje biti više, na svaki se lijek pripisuje instrukcija.

I dalje postoji niz lijekova nakon 1 godine:

 • Overslept. Dječji kašalj kapi u obliku kapi na bazi bršljanova lišća. Djeca dobivaju 3 do 5 puta. Jedna doza ne prelazi 10 kapi.
 • Sirup Dr. Theiss s plantainom. Unutar ½ čajne žličice tri puta dnevno.
 • Od dobi od 2 godine moguće je koristiti Sirespa. Ovo je kombinirana priprema. Uzmite desertnu žlicu, točnije 10 ml tijekom jednog vremena. Ukupno 2-3 doze dnevno.
 • Baladeks. 1 čajnu žličicu 2-3 puta dnevno.
 • Klenbuterol. Lijek koji se propisuje propisan je za dugi tijek bolesti i za kronične oblike. Doziranje temelji se na težini tijela djeteta. Od 1 godine do 2 godine, dajte 1 čajnu žličicu dva puta dnevno.
 • Dzhoset. Lijek za kašalj za djecu od 4 do 6 godina uzima 5 ml, 3 puta dnevno.
 • Gerbion. Sirasti sir. Možeš uzeti od četrnaest godina do 1 kašičica, 3 puta dnevno.
 • Inst. Dječji čaj od kašlja. Pakiran u vrećice u obliku granula. Možete jesti od 4 godine.
 • Lijek za suhi kašalj. Može se koristiti kod djece starijih od 12 godina. Suha masa razrijedena je vodom, u tom obliku može se čuvati do 10 dana. Sastav uključuje marshmallow, anis, licorice, itd.
 • Dječja žbuka za kašalj. Prođe zagrijavanje, papar. Nemojte ga koristiti na visokoj temperaturi. Kašalj se koristi za djecu starija od 1 godine, jer mlađa djeca su suviše osjetljiva, suha koža.

Od dobi od sedam godina, dozu lijekova raste, roditelji moraju nužno čitati upute.

Dječje pilule za kašalj mogu biti od dobi od preko 4 godine. Važno je da roditelji ne zaborave da ne možete prisiliti dijete da jede pilulu. Ako se beba kategorizira, bolje je dati mu sirup kako bi se izbjeglo slučajno uzimanje pilule u dišne ​​puteve.

Dječje pilule za kašalj:

 • Bromheksin. Može se koristiti od 3 godine do ¼ tablete 3 puta dnevno.
 • Ambroksol u obliku tableta mogu koristiti djeca do 6 godina. Doziranje za ½ tablete 2-3 puta dnevno.
 • Haliksol. Doziranje je slično na pola tablete 2-3 puta dnevno, počevši od šest godina.
 • Falimint. Za djecu stariju od 5 godina. Za bolji terapeutski učinak, potrebno je otopiti tabletu u usnoj šupljini.
 • Mukaltin. Za djecu preko 1 godine. Djeca do 6 godina starosti trebaju se otopiti u vodi. Ovisno o dobi dana uzmite 2 do 4 tablete.
 • Pilule za kašalj. Temelj droge je termopsis. Dopušteno djeci do 12 godina. Pola tableta 2-3 puta dnevno.
 • Lizalice za kašalj. Uglavnom, to je kompleks ljekovitog bilja u obliku pastila. Sadrže sastavne dijelove biljke - kadulje, eukaliptus, mentol itd. U jednom danu možete jesti od 1 lizalice do 6, ovisno o težini i dobi.

Povrće sirupa za kašalj

Biljni sirup može pomoći u liječenju različitih kašlja. Sve ovisi o komponentama. Neki biljni pripravci su bolji u liječenju suhog kašlja, a drugi - za mokro.

Sirasti sirutci:

 • Gerbion. Lijek je dostupan u nekoliko verzija. Herbion s ekstraktom plantain koristi se za suhi kašalj. Herbion s ekstraktom bršljanom ili jaglacem djeluje kao ekspektorant.
 • Linkus. Sadrži cijelu biljnu kolekciju (marshmallow, licorice, dugi papar, žicu, itd.). Ima umjerene antitusive i ekspektorantske osobine.
 • Sirup korijena sladića. Na prvom mjestu ima ekspektoransko djelovanje. Također ima učinak spazmolitičkog lijeka koji se regenerira. Povećava imunološku funkciju.
 • Syrup althea. To je ekspektorant, lokalni protuupalni lijek.
 • Liječnik IOM. Sirup sadrži kompleks ljekovitog bilja: slatki, đumbir, kurkuma, bosiljak, đumbir, elekampan, mentol itd.

Sintetska sredstva za liječenje mokrog kašlja

Liječenje kašlja uz pratnju iskašenja uključuje nekoliko točaka:

 • Smanjite viskoznost sluzi.
 • Kako bi joj olakšalo kašljanje.
 • Smanjenje grčenja bronha.

Sa brojem zadatka 1 (kako bi se lakše riješio kašalj), skupina mukolitika je najbolja. Glavni predstavnik grupe je ACC. Lijek prekida dugi lanac molekula sputuma, zbog čega se njegova viskoznost smanjuje. Ali broj se povećava. Kontraindicirano kod djece mlađe od 12 mjeseci. Malo dijete ne može toliko kašljati toliko sputuma koja je nastala, kao rezultat toga, lijek može uzrokovati negativan učinak.

Izlječivači pomažu očistiti kašalj - Ambroksol, Bromheksin, Flavamed, Ambrobene, Halixol itd.

Bronhijalni spazam eliminira se lijekovima koji imaju ciljeve na bronhijalne receptore. Ova se skupina koristi za opstruktivne bolesti (astma ili bronhitis). Na primjer - Salbutamol, Berodual, Pulmovent.

Lijekovi za suhi kašalj

Da biste brzo prevladali suhi kašalj - morate "napraviti" kašalj vlažnom.

Za liječenje se mogu koristiti biljni pripravci:

 • Linkus.
 • Liječnik IOM.
 • Sirup s ekstraktom biljnog lišća.
 • Herbion i drugi.

I lijekovi koji nemaju u travi:

inhalacija

Od kašljanja do djeteta, inhalacija uz pomoć nebulizatora je vrlo korisna. Obavite ih samo pri normalnoj tjelesnoj temperaturi. Nakon završetka, ne smijete napustiti sobu barem sat vremena.

Suha sluznica dišnog trakta je navlažena, mehanički nadražujući listovi, izlučivanje se poboljšava.

Kod mokrog kašlja, inhalacije pomažu da se lijek izravno prenese u viskozni sputum. Tako je osigurano brzo djelovanje lijeka.

Osnova za udisanje je fizičko rješenje. Može se koristiti izravno kao lijek. Posebno učinkovit u neproizvodnom kašlju, kada je bronhijalna sluznica suha. Ako jedna fiziološka otopina nije dovoljna, dodajte lijek za dječju kašalj. Lijek ovisi o dijagnozi.

Kod vlažnog kašlja, uporaba ATSTS, Ambroheksala, Lazolvan, itd. Je učinkovita.

Dobar lijek za liječenje mokrog kašlja inhalacijom je mineralna voda kao što je Borjomi. Nakon upotrebe, kašalj postaje produktivan.

Ako kašalj s lica, dispneja, wheezing, respiratorni neuspjeh, onda se primjenjuju Berodual, Atrovent, Pulmovent, itd.

Doziranje lijekova varira ovisno o dobi djeteta i stupnju kašlja.

Lijekovi za alergijski kašalj

Kašalj kao alergijska komponenta mora se sustavno liječiti. Prilikom uklanjanja uzroka alergije, kašalj treba prestati.

Liječenje se izvodi s antialergijskim lijekovima:

 • Fenkarol. Koristi se za djecu stariju od 2 godine. Ima antialergijski učinak i bronhijarni poremećaj.
 • Loratodin. U obliku sirupa može se koristiti kod djece starijih od 1,5 godina.

Neki kombinirani preparati za kašljanje (sirupi) sadrže antialergijsku komponentu. Takav lijek je Sirep.

Kao i inhalacije, masti se mogu koristiti samo pri temperaturi tijela do 37 stupnjeva.

Masti imaju učinak zagrijavanja, mucolitic i expectorant:

 • Pomast liječnika IOM. Sastav uključuje kamfor, eukaliptusovo ulje, terpentinsko ulje, levomentol. Za djecu više od 3 godine.
 • Mast Dr. Theiss s eukaliptusom. Sadrži ulje sjemena kamfora. Nema mentola. Može se koristiti kod djece starijih od 3 godine.

Kašljanje nije uzrok bolesti. Stoga liječenje djetetovog kašlja treba biti višekomponentno.

Autor: Irina Grinevich, pedijatar,
posebno za Mama66.com

Medicina za kašalj za djecu mlađu od jedne godine

Lijek kašlja za djecu mlađu od godinu dana

Kašalj koji se javlja kod djece do godine uvijek uzrokuje strah i anksioznost roditelja, jer je u tako mladom dobu većina poznatih učinkovitih lijekova tretiranih kontraindicirano. Radi se o sigurnim, ali učinkovitim sredstvima za kašljanje.

uzroci

Najvažniji uzrok kašlja kod djeteta do godine može biti predstojeći ARVI ili ARI, što može dovesti do razvoja teškog oblika upale pluća ili bronhitisa. U svakom slučaju, prije uporabe droga, posebno male djece, preporučuje se savjetovati se sa svojim liječnikom.

Kako bi se točno odrediti prirodu kašalj, gledati za dijete: ako ima temperaturu, zvučni teško disanje pri disanju, a tu je flegma, a zatim kašalj treba liječiti hitno.

Kašalj kod djeteta do godine dana može biti vlažan i suh - to će također ovisiti o liječenju. Suhi kašalj bez sluzi, vlažan isprdavanjem.

Folk lijekovi

Izabrati lijek za djecu do godinu dana nije tako jednostavan, jer je većina namijenjena djeci staroj od 3 godine. Vrijedno je pažljivo pristupiti izboru lijekova ili se pozivati ​​na tradicionalnu medicinu koja može izliječiti kašalj.

Trljanje i obloge

Od tradicionalnih lijekova za djecu mlađu od godinu dana, treba obratiti pažnju na masažu i trljanje leđa djeteta s debelim masnoćama. Badger masnoća dobro zagrijava unutarnje organe i ublažava simptome kašlja. Glavna stvar koju treba zapamtiti: Badger masnoća primjenjuje se izravno na kožu djeteta i gumiran, treba ga nanijeti ili na leđima ili na prsima, ali ne i na obje strane u isto vrijeme. Također se jablasta masnoća može triturirati kako bi se pojačao učinak.

U svakom slučaju ne smiju se unositi badger masti. Ovaj lijek služi za djecu stariju od tri godine. Za kvalitetan balzam mast bi trebao biti najbolji - nemojte štedjeti na takav učinkovit alat. Najbolje je kupiti badger masnoću od lovaca, a ne u ljekarni jer opcija ljekarne sadrži dodatne sastojke. Masna masnoća je prethodno otopljena u vodenoj kupelji, a zatim nanesena na kožu. Budući da ima prilično neugodan miris koji ne izlazi iz odjeće, koristite nepotrebnu odjeću za naknadno zagrijavanje.

Badger masnoća može biti zamijenjen medvjedom, oni su slični na snazi, ali još uvijek jadna masnoća je češća, a to je lakše dobiti. Jedinstvena svojstva ovog lijeka poznata su još od davnih vremena: badger masti su koristili naši preci.

Također iz recepata tradicionalne medicine, možete primijeniti komadiće meda. Takve smjese se ne primjenjuju na kožu, jer mogu oštetiti, ali na pelens koji je natopljen u njima i zatim nanesen na bebu. Preko pelene trebate bubnuti film od polietilena i omotati bebu toplim pokrivačem.

Ljekovito bilje

Kašalj kod djece do jedne godine uspješno se liječi biljem. U nedostatku alergija na dijete možete dati infuzije i dekocije bilja. Za suzbijanje kašlja, djeca su prikladna:

Bilje se može koristiti od dva mjeseca i pomno pratiti stanje djeteta. Ako se povraća, smanjite dozu. Dobro i udisanje s eukaliptusom: dijete diše vruću paru, a njegovi dišni putevi su uklonjeni. Djeca se mogu udisati bez dodatnih sredstava - na mineralnu vodu iz ljekarne.

Farmaceutski proizvodi

Svaki lijek može propisati samo liječnik. Zapamti ovo i ne eksperimentirajte s djetetom. Glavno načelo droga iz mokrog kašlja je uklanjanje viška tekućine iz pluća, tako da imaju mucolitičan učinak.

Najpoznatija do danas kašalj medicine za dojenčad:

Oni su sirupi, ugodni za okus i nisu zarazni. Prvi lijek može se dati od prvih dana života, a sljedećeg - od šest mjeseci.

Prirodni lijekovi koji ublažavaju suhi kašalj kod djece mlađe od jedne godine su manje poznati Bronchicum i Gedelix. Unosom njih, timijan i likorica ublažavaju nadražujuće simptome.

Ne manje popularna medicina je suha medicina za djecu koja se uzgajaju u toploj vodi i daju djetetu. Može liječiti dijete od šest mjeseci. Takav lijek je vrlo jednostavan za upotrebu. Lijek olakšava kašalj i prikazuje višak sluzi. Pripreme sirup Linkas i Stoptussin u obliku kapi primjenjuju se na djecu s pola godine i razrijediti iskašljanje, poboljšavajući njegov odlazak.

Pored brušenja i obloge uz pomoć prirodnih lijekova moguće je provoditi terapijske masaže za djecu koja koriste posebnu mješavinu ljekarni. Najpopularniji su biljni balzam Bronchicum ili Pulmex Baby's mast. Od uobičajenih lijekova poznati svima, možete koristiti i Vishnevsky mast ili Barsuchok mast.

Ali poznata mast Liječnici mama ne mogu se koristiti, jer sadrži kamfor. Terapinska mast također ne radi: ima jak iritantni učinak. Ali možete pomiješati bilo koju mast prikladnu za bebe, s debelim masnoćama i dobiti polu-prirodni lijek. Važno je zapamtiti da se mast ili bilo koji drugi lijek treba nanositi vrlo nježno i nježno i ne trljati u područje srca. Jako zabranjena mast na osnovi kamfornih i kamfornih ulja. Nemojte davati masaže na povišenoj temperaturi u djeteta.

Ako postoji povraćanje

Gag refleks može doći i sa suhim i mokrim kašljem. Pojava povraćanja suhim kašljem je posljedica pretjerane napetosti. Uz mokro kašalj, uzrok povraćanja može biti prekomjerno gutanje sputuma od strane djeteta.

Važno je zapamtiti da je bilje i biljni sastojci imaju sposobnost da akumulira u tijelu, a kada se dosegne određena koncentracija može naškoditi metodama kao što su pojave povraćanja ili s nakupljanjem sluzi, što dijete neće moći otharknut. Ovaj je čimbenik uzrok povraćanja.

Poseban antiemetik nije potreban kada imate povraćanje tijekom kašlja, jer to je samo nuspojava kašlja.

Ako kašalj dolazi do povraćanja, razmotrite uvjete u kojima je dijete. Prozračite sobu, povećajte vlagu. U napadima povraćanja kod djeteta da ih se boji, nije nužno i da sve poduzme u rukama i da djeluje kompetentno i brzo. Dajte potrebnu medicinu djetetu, ovisno o kašlju, i uvelike ublažit ćete njegovo stanje, a također ga možete brzo izliječiti.

Korisni savjeti

Važno je zapamtiti da je neovisno propisivanje lijekova za dijete do godinu dana strogo zabranjeno. Liječite djecu pažljivo i uz poveću pozornost. Liječnik propisuje samo liječnik prilikom ispitivanja stanja djeteta. Samo promatranjem svih pravila može se izliječiti dijete:

 • Kod liječenja ARVI i ARI morate slijediti određeni režim: prozračiti sobu, djetetu dajte puno pića i navlažiti zrak u sobi.
 • Važno je spriječiti pojavu kašlja. Umirite djecu tako što ih posušite hladnom vodom nakon kupanja. Nemojte pregrijavati djecu za šetnju, neka hodaju na travi bosima ljeti i redovito masiraju noge.
 • Tijekom pojave masovnih infekcija ne idite na gužve, pratite prehranu djece i osigurajte da dobiju sve potrebne vitamine i elemente u tragovima. Prevencija se može obaviti s istom masnoćom koja je gore spomenuta. Prije početka hladne sezone, utrljajte ga u nožne prste bebe i zamotajte ga vunenim čarapama.
 • Ako se pojave kašalj, slijedite stanje djece: ne dopuštajte povraćanje ili pogoršavajte situaciju.

Na prvom znaku hladnoće ili predstojećeg kašlja, postupajte s djecom. Liječenje treba odmah početi. Propisani lijekovi trebaju se uzimati strogo prema uputama. Zapamtite: kašalj je lukav i može se razviti u ozbiljniju bolest koja može zahtijevati boravak u bolnici. I dugotrajno liječenje bolesti nije najugodnije akcije.

A najbolja medicina za vrlo malu djecu do godine je majčino mlijeko, ima sva korisna i zaštitna svojstva. Nemojte zanemariti dojenje, majčino mlijeko može izliječiti dijete.

Budite zdravi i zapamtite, brzo liječenje djeteta ovisi o vama!

Nego liječiti novorođeno dijete: sirup od kašlja za djecu oko jedne godine

Kašljanje je jedan od najneugodnijih simptoma bolesti gornjih dišnih puteva. To je posebno bolno za mlade pacijente, čiji imunološki sustav još nije u stanju nositi s infekcijom, a tijelo - uzeti „za odrasle” jak lijek bez nuspojava. Ako se u djetetu pojavi kašalj do godinu dana, njegovi roditelji su spremni učiniti sve kako bi zaustavili njegov razvoj što je prije moguće.

Glavna poteškoća ovdje je u izboru medicine, jer mnogi od starijih dječjih lijekova za dojenčad su opasni.

Kašljanje djece u prvoj godini života ne može uvijek biti povezano s prehladom. Njegovi uzroci mogu biti prašina, alergije, zubljivanje, stres, uznemireni želudac, pa čak i pokušaj privlačenja pažnje.

Glavne oznake za uporabu

Međutim, u većini slučajeva kašalj postaje manifestacija infekcije dišnih putova, koja treba tretirati bez odlaganja. Inače, beba riskira ozbiljne komplikacije - bronhitis, otitis, lažnu žitaricu, pa čak i upalu pluća. Kako prepoznati otitis medij srednjeg uha. Situacija je komplicirana lošim razvojem bronha kod djece mlađe od 12 mjeseci - puno je teže da se riješe sputuma od odraslih.

Da bi se pomoglo u ovoj situaciji, mogu se koristiti droga i naročito sirupovi kašlja, koji se prikazuju za uporabu u takvoj nježnoj dobi. Njihovo djelovanje ima za cilj potiskivanje refleksnog kašlja, razrjeđivanje viskoznog iskašljaja i uklanjanje iz respiratornog trakta. Imenuje lijek, obično specijalist na temelju brojnih pokazatelja:

 • suho ili mokro kašalj. Što suhi kašalj govori bez temperature, ovdje ćete naučiti;
 • nazalna zagušenja;
 • povećana tjelesna temperatura;
 • nedostatak apetita;
 • resurbano disanje;
 • poremećaja spavanja;
 • promuklost glasa.

Izbor tretmana određuje se prirodom kašlja: suho ili mokro. Pročitajte što djetetu dajte suhim kašljem.

Uzrok bolesti je također vrlo važan. Zašto se bebe kašlju, ovdje možete saznati.

Kakav sirup za kašalj za novorođenčad može liječnici preporučiti? Kako možete kašljati novorođenče?

Preporučeni sirupi za kašalj od rođenja do jedne godine

Sve se to odnosi na simptome virusnih bolesti, za uklanjanje različitih lijekova. Dakle, već se od prvog mjeseca života prikazuju:

 • ambroksol. Preporučena doza od 2,5 mg dva puta dnevno nakon obroka nije više od pet uzastopnih dana. Bolje je kombinirati s velikim volumenom tekućine.
 • ambrobene. Uzmite 2,5 ml ujutro i navečer.
 • Gedeliks. Preporuča se dan djetetu davati pola žličice, razrijeđena vodom. Poželjno je popiti puno.
 • Prospan. Uzmi pola žličice dva puta dnevno ne više od tjedan dana.
 • Flavamed. Ovaj lijek može se dati od kašlja do novorođenčeta u polovici mjerne žlice dva puta dnevno, ne duže od četiri do pet dana.

Navedena sredstva će biti prikladna za djecu od rođenja, u dobi od 2, 3 ili 4 mjeseca ili starije.

Od dobi od šest mjeseci mogu se liječiti sljedeći lijekovi:

 • Lasolvan. Doza - na pola žlica ujutro i navečer ne više od pet dana.
 • Bronhikum. Možete uzeti i do dva tjedna bez pauze, pola žlice za doručak i večeru.
 • Linkus. Dodjeljuje se pola žličice jednom dnevno. Liječenje može trajati i do deset dana.
 • Sirup od korijena sladića. Dvije kapi sirupa se otopi u čajnoj žličici vode - ta se doza može uzeti tri puta dnevno ne više od deset dana.
 • Od sedam mjeseci dijete može dobiti sirup Evkabal - jednu žličicu jednom dnevno do dva tjedna.

Kontraindikacije za uzimanje lijekova

Svaki od tih lijekova ima kontraindikacije, koje se moraju uzeti u obzir. Najčešće je:

 • individualna netolerancija lijeka (alergija);
 • dijabetes melitus;
 • netolerancija fruktoze;
 • bolesti gastrointestinalnog trakta;
 • rano doba pacijenta.

Primjena takvih sredstava je opasna

Korištenje sirupa protiv kašlja obiluje brojnim nuspojavama:

 • individualna netolerancija ili preosjetljivost na komponente lijeka;
 • svrbež kože i osip;
 • pospanost;
 • ovisnosti;
 • pogoršanje stanja.

Također se treba zapamtiti da se djeci do godinu dana ne preporuča dati ekspirante, jer to samo može otežati odmak i poremeti disanje bolesnog djeteta.

A što se kategorično ne može dati novorođenčadi iz kašlja?

Lijekovi zabranjeni djeci

Neki sirupi za kašljanje su kategorički kontraindicirani za djecu koja još nisu okrenuti godinu dana. To su lijekovi razvijeni na temelju acetilcistein i karbocistein. uzrokujući respiratorne komplikacije:

Uobičajeni problem za malu djecu također je prehlada. Što učiniti ako primijetite da novorođenče sneezes.

Što zvučno disanje u grlu kada diše u djetetu, naučit ćete u ovom članku.

Ali o liječenju kroničnog faringitisa kod djece, često uz kašalj, možete pročitati vezu http://uho-gorlo-nos.com/gorlo/deti/faringit.html.

Što drugo osim preporučenih sirupa još uvijek može dati novorođenče iz kašlja?

Što još mogu davati bebama od kašljanja?

Kašalj koji se prodaje u ljekarnama može se zamijeniti narodnim lijekovima, usklađujući njihovu uporabu s pedijatrom:

 • Sirup od mrkve. Dva su dijela šećernog sirupa pomiješana s jednim dijelom soka od mrkve. Mješavinu treba uzeti na žličicu tri puta dnevno.
 • Sirupni sirup. Mješavina jednakih dijelova sok od kupusa i šećera.
 • Decocija majke i maćeha i plantaža. Žlicu mješavine bilja izlijeva se u čašu kipuće vode. Nakon dva sata, infuzija može potrajati dvije žlice prije jela.
 • Paket meda. Kako koristiti bananu s medom od kašlja, pročitajte na ovoj adresi.
 • masaža

Praksa pokazuje da pravovremeno liječenje bebe bebe iz kašlja daje dobre rezultate. Najvažnija stvar koja bi se trebala uzimati u pravilu ovdje je rasprava o liječenju specijalista koji će se najbolje nositi s dijagnozom i propisivanjem lijeka. Lijek treba biti prikladan za dob djeteta; najsigurnije od njih se preporučuje od rođenja, a neki drugi - nakon što steknu dob od šest mjeseci. Prije upotrebe potrebno je isključiti od malog pacijenta prisutnost alergije na komponente lijeka i nekih drugih bolesti.

O kašlju u dojenčadi u sljedećem videu reći će glavnom liječniku jedne od poznatih klinika.

Lijekovi sirutki protiv kašlja za dojenčad su učinkovita terapija, jer se općenito dobro podnose, a zbog slatkog okusa kada se uzimaju, nema problema. Ipak, mogu se zamijeniti alternativnim sredstvima. Najvažnija stvar u liječenju kašlja u dojenčadi je stvaranje udobnog okruženja za njih s hladnim i vlažnim zrakom i sprečavanje dehidracije.

Pažnja molim te! Samo DANAS!

Kako liječiti kašalj u novorođenčadi

Svi mi kašljavamo s vremena na vrijeme. I to ne čudi, jer kašalj služi kao zaštitni refleksni čin, zbog čega se bronhija i pluća razriješu. Često kašalj prati virusne i druge respiratorne infekcije. Po prirodi može biti najrazličitija: duboka i površna, suha, stakata, lajanje, oslabila ili produktivna, mokra.

Odrasli koji počnu kašljati često ne pridaju veliku važnost ovom simptomu i često se pokušavaju izliječiti kupnjom kukoljova i pilula od kašlja i zaobilaženja liječničkog ordinacijskog ureda u ljekarni. Ali što je lijek za bebu?

Pogotovo djeca da im dišnih putova je anatomski uži nego kod odraslih, nisu u mogućnosti iskašljati sluz, i 3 mjeseca stara beba i nije malo vježbe: oni nisu u stanju sjesti, puzati, a kamoli hodati.

Svi ovi čimbenici zajedno omogućuju skiciranje logičkog zaključka: samo-liječenje djece do jedne godine neprihvatljivo je! Lijekove za kašalj za bebe treba preporučiti liječnik: samo on će moći odrediti nadležan tretman u svakom slučaju i pomoći bebi da se uskoro uspostavi.

Međutim, za roditelje je dobra ideja o lijekovima koji se koriste u borbi protiv kašlja i drugih uobičajenih metoda liječenja djece.

Takav drugi kašalj

Važno je napomenuti da kašalj ne može predstavljati nikakvu opasnost u ranom djetinjstvu. Fiziološki kašalj javlja se tijekom razdoblja prejedanja s prekomjernom salivacijom, ujutro, dijete može gušiti dok jede, dok je u dojci. Kašalj se čak može koristiti kao mrvica za psihološke svrhe kao način privlačenja pozornosti roditelja.


Ovisno o tome postoji li sputum ili ne, kašalj je podijeljen na suho i mokro

Uvjetno se kašalj može podijeliti u dvije skupine:

liječenje

Dakle, što možete dati djeci do godinu dana ako kašlju? Ovisno o dijagnozi, liječnik može propisati sljedeće lijekove:

hladna pripreme

Koristite s debilitatorom, neproizvodnim kašljem koji ometa normalnu prehranu, spavanje, disanje, na primjer, s grčevitim kašljem. Gotovo svi lijekovi ove grupe kontraindicirani su za novorođenčad. Prema uputama, dopušteno je primjenjivati ​​od 2 godine.

Iznimka je butamirat citrat, ne-narkotička tvar s antitusivnim učinkom koji privremeno blokira živčane završetke bronhijalne sluznice, čime se kašlja.


Sinekod kapi na bazi butamirata koriste u pedijatriji sa 2 mjeseca starosti, a Stoptussin kapi - 6 mjeseci, kao lijek je dodan ganifenesin, u umjerenim količinama razrjeđivanje sluzi

expectorants

Njihov imenovanje je opravdan kada je kašalj vlažan, ali sluz dobro ne odlazi. Obično se takvi pripravci rade na osnovi bilja: timijana, plantaža, bršljan, licorice, altea, majka i majka-maćeha.

Sredstva za kašljanje djece prve godine života temeljena na bršljanima:

Na temelju plantaže:

 • Sirup dr. Tays s plantainom (od 1 godine).
 • Herbion sirup s plantainom (od 2 godine).

Na temelju althea:

 • Mukaltin (tableta se otopi u žlicama vode, možete dati bebu od 3 godine).
 • Sirup Alteike (od 2 godine).

Na temelju timijana:

 • Sirup Pertusina (od 3 godine).
 • Syrup Bronchicum (od 1 godine).
 • Tussamag kapi (od 1 godine).

Postoje i izvrsni kombinirani načini, koji uključuju nekoliko komponenti. Na primjer, sirup Bronchipret sadrži ekstrakte timijana i bršljana i dopušteno je primati bebe od 3 mjeseca.


Važno je zapamtiti da su ljekovito bilje sposobni uzrokovati alergijsku reakciju, tako da pažljivo treba kašalj za novorođenče sa svojom pomoći

Ako se pojavi osip nakon uzimanja lijeka, crvenila na koži, potrebno je obustaviti liječenje i posavjetovati se s liječnikom.

mukolitici

Lijekovi čija je svrha razrjeđivanje guste sluzi. Oni su propisani u slučaju kada postoji sluz, ali je teško odvojiti, viskozna i potrebno je ubrzati evakuaciju.

Najpoznatiji mukolitici:

 • Ambroksol (Lazolvan, Flavamed, Ambroghexal). Najčešće se daje jer postoji velika baza podataka za njegovu sigurnost i učinkovitost. Službeno, uputa preporučuje uzimanje lijeka od 2 godine, sve do dostizanja ove dobi, njegova upotreba je na liječničkoj odluci.
 • Bromheksin.
 • Acetilcisteina.
 • Karbocistein (Fljuditek sirup).


Dijete majke dobilo mucolytics samo s receptom liječnika

Ako dijete je teško iskašljavanje, logično je pretpostaviti da povećanje sluzi, koja se ne može izaći, i dalje će biti u bronchopulmonary sustavu, a to, pak, može dovesti do upale pluća.

Pažnja molim te! Strogo je zabranjeno davati djeci istodobno lijekove protiv grčeva, zajedno s ekspektoranima ili mukolitičkim. Prije davanja lijeka pažljivo pročitajte upute.

Složeno liječenje

Kašalj je rijetko jedini simptom bolesti, osobito kada je u pitanju ARVI. Stoga liječnik propisuje sveobuhvatnu terapiju, čija shema može uključivati ​​takve skupine lijekova:

Savjetujemo čitanje: Bronhitis kod dojenčadi bez temperature


Homeopatski lijekovi odavno su korišteni u liječenju djece

trenje

U odsutnosti temperature, trljanje je vrlo učinkovito (za novorođenčad, postupak se obavlja samo uz dopuštenje liječnika). Budući da ljekovite komponente koriste svinjetinu, kozu, badger, medvjeda, unutrašnjost masnoća, koja ima blagi učinak zagrijavanja.

Farmaceutskih proizvoda pogodna za mast Pulmeks bebe (može se koristiti od 6 mjeseci) i terpentina mast. Nakon 2 godine, odabir farmaceutskih agensa širi, kao što je dopušteno koristiti mast s kamfor u pripravku, na primjer, Eucalyptus dr theis melem mast dr mama ili balzam Vicks aktivni.


Postupak je obično u večernjim satima, prije odlaska u krevet. Dječak trlja noge (potplat, potpetice), leđa i prsa, zaobilazeći područje srca laganim masirajućim kružnim pokretima. Na nogama stavite na čarape

Folk lijekovi

Liječenje kašlja kod bebe s narodnim lijekovima nije uvijek opravdano, a ponekad i vrlo opasno. Dakle, djeca do jedne godine ne mogu staviti komade sa senfom, vodkom ili ocatom: takvi postupci ispunjeni su opeklinama od kože i alergijskim reakcijama u obliku urtikarije i bronhospazma. Žetve prsa, koje se sastoje od nekoliko bilja, također mogu uzrokovati alergije.

Bebe se mogu dati toplo mlijeko s žlicom meda, sokom rotkvica s medom, pod uvjetom da med i mlijeko nisu alergični.

Kada kašalj, koji je nastao zbog upaljenog vrata, možete piti piletinu s izvarcem kamilice. Jednostavno se priprema: za čašu kipuće vode koristi se 1 šalica cvjetova kamilice. Juha se infuzijom pola sata, filtrira, a zatim dijete dade 2-3 žličice oko 6 puta dnevno.


Radish s medom savršeno liječi kašalj

Masaža odvodnje

Ako se ispljuvak slabo odvaja zbog slabo razvijenih respiratornih mišića, djeca su propisana drenažnom masažom. Bolje je da se to provodi u sobi za masažu, ali tehnika njegove implementacije nije teško, tako da roditelji mogu napraviti masažu kod kuće.

Nosač se postavlja na koljena s abdomena dolje, tako da je glava ispod prtljažnika. Povratak je pomaknut kružnim pokretima, zaobilazeći područje kralježnice. Zatim, s rubom dlana, intenzivno kucanje i dodir se izvode odozdo prema gore, tj. Od struka do lopatica. Nakon nekoliko udaraca, dijete se sjede vertikalno i zamoli ga da kašlja (ako, naravno, dobi mu dopuštaju da ispuni zahtjev). Postupak se provodi nekoliko puta dnevno.


Položaj djeteta tijekom masaže

Opća načela liječenja

Bez obzira na to koji je kašalj imao, sljedeće mu djelovanje donose:

Kao što možete vidjeti, gotovo sve akcije imaju za cilj vlaženje sluznice. Nemojte zaboraviti da se u većini slučajeva kašalj tretira svježim zrakom. S takvim ozbiljnim bolestima kao što su krvarenje i kašalj, vrijeme i hladni vlažni zrak najbolji su lijekovi. Ako vam i dalje treba lijek, ne zaboravite se posavjetovati s liječnikom.

Pročitajte Više O Grlobolje

Dobar lijek za upalu grla za djecu, odrasle i trudnice

Rinitis

Bolni osjećaji u grlu mogu se pojaviti iz raznih razloga, ali najčešće ih izazivaju virusi i patogeni. Mnogi pacijenti uzimaju takav simptom za manifestaciju obične prehlade, ali to nije uvijek slučaj.

Riješite se upale vokalnih užeta

Upala grla

Upala vokalnih užeta (laringitis) mogu dovesti do gubitka glasa, pa čak i smrti osobe.U pravilu, bolest počinje upalom sluznice grkljana.Nakon nekoliko dana proces odlazi u nasopharynx.